OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

akcija
Inspekciona kamera UniversalInspect Bosch - proizvod na akciji

Inspekciona kamera UniversalInspect Bosch

cena: 16.740,00 din
10.030,00 din
akcija
Akumulatorska inspekciona kamera GIC 120 Bosch - proizvod na akciji

Akumulatorska inspekciona kamera GIC 120 Bosch

cena: 32.280,00 din
21.489,00 din
novo
Termovizijska kamera Flus IR-891

Termovizijska kamera Flus IR-891

cena: 50.888,00 din
akcija
Inspekcijska Video kamera CamScope 16-1 REMS - proizvod na akciji

Inspekcijska Video kamera CamScope 16-1 REMS

cena: 61.992,00 din
56.678,00 din
prodato
Inspekcijska kamera GL8898 Womax

Inspekcijska kamera GL8898 Womax

cena: 7.999,00 din
prodato
Endoskop PCE-DE 25 PCE

Endoskop PCE-DE 25 PCE

cena: 23.148,00 din
prodato
Inspekciona kamera Boroskop BS-100 CEM

Inspekciona kamera Boroskop BS-100 CEM

cena: 25.817,00 din
prodato
Kamera za pregled micro CA-100 Ridgid

Kamera za pregled micro CA-100 Ridgid

cena: 39.398,00 din
spacer
Endoskopi

Endoskopi su kamerice odnosno uređaji za snimanje. Kako sama reč kaže skop se odnosi na snimanje dok se endo odnosi na unutrašnjost. Ovi se dakle instrumenti koriste za snimanje i proveravanje unutrašnjosti određenih mašina ili uređaja. Endoskopi su idealni uređaji za održavanje i popravku mnogih mašina kao i za dijagnostiku u raznim segmentima popravki i proizvodnje. 

Endoskope odlikuju kablovi od nekoliko milimetara koji služi za inspekciju mašinskih delova. Uz pomoć endoskopa vrši se proveravanje stabilnosti mnogih mašina i uređaja. Endoskop omogućuje vizuelni uvid u rad mašina i to na unutrašnjem planu. Endoskopi su veoma korisni u svim mogućim radionicama koje za zadatak imaju popravku mašina sa složenim, nazovimo to, enterijerom. Postavljanje polufleksibilnog kabla kroz određenu rupu je veoma jednostavan proces. 

Uz pomoć endoskopa ili mini kamera, mogu se utvrditi razni kvarovi koji se običnim posmatranjem i posmatranjem bez uređaja ne bi mogli utvrditi. Zahvaljuči  dužini i malom prečniku kablla primena endoskopa je veoma velika. Dokle se sve sa endoskop može domašiti i kakve se sve dijagnostike uz pomoć ovog uređaja mogu vršiti gotovo da je izlišno komentarisati. Jedno je tačno, endoskopi se mogu koristiti svuda i uvek. Veoma je važno naglasiti da endoskopi imaju vodootporna sočiva što u mnogome olakšava procese koji se odvijaju u vodenim uslovima. 

Vodootpornost omogućuje da se ove mini kamere mogu koristiti i u aparatima koji barataju sa vodom.
Ručne kamerice ovog tipa su dizajnirane tako da mogu napraviti vizuelnu detekciju i dijagnozu na veoma teško pristupačnim mestima. Aluminijumska kamera omogućuje veoma lako pristupanje teško dostupnim mestima a rotacija glave sa kamerom dozvoljava da se snima pod svim uglovima. 

Endoskopija se zapravo pominje i kao grana dijagnostike u medicini premda smo se mi zadržali samo na dijagnostici mašina i kvarova na mašinama. Endoskopija je vrlo primenjena disciplina i valja imati na umu da se endoskopijom bave stručnjaci. Ipak, endoskopi mogu bez problema biti i uređaji koji se mogu naći na spisku alata odnosno uređaja u domaćinstvima.
spacer