OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
Sve kategorije > Bašta i dvorište > Baštenske makaze > Makaze za cveće, voće, vinovu lozu...
Prikazano 1 - 6 od ukupno 6 pronađenih          
Sortiraj:  po ceni  sort po robnoj marki   sort po kategoriji   sort po nazivu   sort                   

Makaze za cveće, voće, vinovu lozu...

   

Robna marka: VILLAGER
Makaze voćarske za orezivanje 7”  LKS325C VILLAGER

Makaze voćarske za orezivanje 7” LKS325C VILLAGER

Makaze voćarske za orezivanje 7”  LKS325C VILLAGERdužina 175 mmprečnik sečenja 6 mmmaterijal čelika 50 ...

cena: 546 din
636 din detaljnije Detaljnije
Robna marka: VILLAGER
Makaze voćarske za rezanje 8

Makaze voćarske za rezanje 8" LKS 107A VILLAGER

Makaze voćarske za rezanje 8" LKS 107A VILLAGERDužina 200 mmmaterijal sečiva čelik 50#prečnik sečenja 8mm ...

cena: 564 din
Robna marka: VILLAGER
Makaze voćarske za orezivanje 8

Makaze voćarske za orezivanje 8" LKS 880A VILLAGER

Makaze voćarske za orezivanje 8" LKS 880A VILLAGER ...

cena: 582 din
Robna marka: VILLAGER
Makaze za orezivanje - vinogradarske 8

Makaze za orezivanje - vinogradarske 8" LKS815 VILLAGER

Makaze za orezivanje - vinogradarske 8" LKS815 VILLAGERVinograd zahteva orezivanje svake godine. Orežite vinograd da bi Vas nagradio dobrim rodom. ...

cena: 594 din
Robna marka: VILLAGER
Makaze za rezanje voćarske nerđajuće 8

Makaze za rezanje voćarske nerđajuće 8" LKS 105 VILLAGER

Makaze za rezanje voćarske nerđajuće 8" LKS 105 VILLAGERDužina 200 mmMaterijal sečiva čelik 50#Prečnik sečenja 8mm ...

cena: 1.008 din
 
Prikazano 1 - 6 od ukupno 6 pronađenih          
Sortiraj:  po ceni  sort po robnoj marki   sort po kategoriji   sort po nazivu   sort  
Rezidba voća

Orezivanje voća nije lako i to je jedan mukotrpan rad. Pogrešno je mišljenje da svako može da reže voće. Konstatacija da voće treba orezivati u cvatu je neispravna jer se voće reže pre proleća, znači negde u februaru, kada voće miruje. Može se i ranije orezivati, samo ako vam vremenski uslovi dozvole, da nije mnogo niska temperatura ili da nema snega. Samoj voćki ne smeta ni da li je minus ili sneg ili kiša. 

Bitno je da voće ne počne da pupi, ali može se i tada može rezati, mada voće tada boluje jer je to poslednji rok za rezanje. Svaka vrsta voća ima svoj način i proceduru rezanja, Šljiva se orezuje i grane se skraćuju na dve trećine, pravi se krošnja. Postoje razni oblici krošnji, kajsija se prekracuje, jabuka se samo razredjuje itd. 

Neke voćke imaju cvetne pupoljke na krajevima grana, to mozete videti na jabuci i kruški, te grane ako prekratite na dve trećine, kao kod šljive, automatski postaju nerodne grane, jer je taj cvet rodni cvet i nikako se ne sme uklanjati sa grane. Ako hoćete da naučite da orezujete voće, bolje dovedite nekog sa iskustvom u rezanju i orezivanju voća da Vam pokaže pvi put i objasni tajne orezivanja voća i vinograda.