OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
webni social1
webni social2
akcija

Makita Akumulatorski usisivač CL117FDX7 12V

cena: 23.290,00 din
21.990,00 din
akcija

Akumulatorska vibraciona brusilica Fuse VLN 7120 Villager

cena: 5.039,00 din
4.390,00 din
akcija

Hikoki usisivač za suvo i mokro usisavanje RP350YDM Hitachi

cena: 90.000,00 din
85.499,00 din
akcija

Tricikl za blizance Playtime 412 sivi Twins

cena: 17.129,00 din
13.990,00 din
Pretraga
korpa0
prodato
Friteza MF-CML20B-1 MIDEA

Friteza MF-CML20B-1 MIDEA

cena: 5.460,00 din
prodato
Friteza AD4909 Adler

Friteza AD4909 Adler

cena: 5.690,00 din
prodato
Friteza DF02-P30 VINCHI

Friteza DF02-P30 VINCHI

cena: 5.872,00 din
prodato
Friteza MF-SM28A-1 MIDEA

Friteza MF-SM28A-1 MIDEA

cena: 5.880,00 din
prodato
Friteza AF1019 Moulinex

Friteza AF1019 Moulinex

cena: 6.082,00 din
prodato
Mini pekara za hleb BM-01 VINCHI

Mini pekara za hleb BM-01 VINCHI

cena: 6.212,00 din
prodato
Mini pekara LBM-0116 LINEA

Mini pekara LBM-0116 LINEA

cena: 6.234,00 din
prodato
Mini pekara VBM-0117 VORNER

Mini pekara VBM-0117 VORNER

cena: 6.239,00 din
prodato
Friteza CSS-5006A COLOSSUS

Friteza CSS-5006A COLOSSUS

cena: 6.588,00 din
prodato
Friteza MS4910 MESKO

Friteza MS4910 MESKO

cena: 6.672,00 din
prodato
Pekač hleba AHS15AB-P MIDEA

Pekač hleba AHS15AB-P MIDEA

cena: 6.678,00 din
prodato
Mini pekara VBM-01136 VORNER

Mini pekara VBM-01136 VORNER

cena: 6.976,00 din
prodato
Mini pekara LBM-01135 LINEA

Mini pekara LBM-01135 LINEA

cena: 6.976,00 din
prodato
Friteza AF1024 Moulinex

Friteza AF1024 Moulinex

cena: 6.998,00 din
prodato
Mini pekara BBM 1208 VOX

Mini pekara BBM 1208 VOX

cena: 7.099,00 din
prodato
Pekač hleba AHS15AC-P MIDEA

Pekač hleba AHS15AC-P MIDEA

cena: 7.116,00 din
prodato
PEKAČ ZA HLEB AHS20AB-P MIDEA

PEKAČ ZA HLEB AHS20AB-P MIDEA

cena: 7.199,00 din
prodato
Friteza AF133 MOULINEX

Friteza AF133 MOULINEX

cena: 7.300,00 din
prodato
Friteza KE 17 E Keno

Friteza KE 17 E Keno

cena: 7.320,00 din

Mini pekare i Friteze

PEKAČ ZA HLEB
Mini pekare i Friteze

Hleb je od davnina bio sastavni deo svakog obroka. Danas je nezamislivo da uz ručak ne postoji i svež, kvalitetan, zdrav hleb. Pored užurbanog života kakav vodimo danas, veoma je teško da pored svih obaveza koje imamo, pravimo I hleb. Mnogi od nas nemaju vremena za sebe a kamoli za pravljenje hleba. Zašto da kupujete nekvalitetan hleb, nezdrav, pun aditiva!  Postoji rešenje! To je pekač za hleb! 

Pekač za hleb će vam olakšati pravljenje hleba. Vrlo je jednostavan za korišćenje! Na vama je samo da ubacite sastojke i  uključite, i pekač za hleb će uraditi posao umesto vas! Deluje neverovatno ali tako je! Jednostavan za rukovanje, još jednostavniji za održavanje, pekač za hleb će obradovati vas i vašu porodicu, jer od sada možete i vi imati svež, kvalitetan hleb na trpezi! Pekač za hleb je automatska mini pekara koja služi sa spremanje različitih vrsta hleba. Namenjena je za kućnu upotrebu i tokom jednog ciklusa predviđena je da ispeče veknu od najviše 1.125 kg hleba. 

Kompletan postupak spremanja hleba pekač za hleb obavlja samostalno. Prema priloženim receptima u odgovarajuću posudu se stave potrebne količine namirnica (brašno, voda, kvasac, ...) i izabere vrsta hleba koju želite da ispečete. Jedna od ključnih stvari kod pripremanja hleba u pekaču za hleb je napraviti dobar odnos namirnica. Da bi odmah pravili hleb kakav želite, držite se recepta iz uputstva za upotrebu. 

Kada malo bolje upoznate mini pekaru i njen rad, slobodno eksperimentišite i pravite hleb koji vam se najviše sviđa. Uređaj poseduje i tajmer na kome možete podesiti, kada želite da mini pekara započne pripremanje hleba. Možete ga podesiti da vam hleb bude gotov kada se vratite sa posla ili da vas za vikend probudi opojni miris hleba iz Vaše kuhinje. 
Održavanje je krajnje jednostavno. Posudu u kojoj se hleb pekao izvadite i operete. To je sve! 
Ono što je važno, je da so ili šećer ne dođu u dodir sa ostalim sastojcima, već da se ubace u udubljenje koje se napravi u sredini. Može se praviti i sa svežim kvascem ali se količina tečnosti tada smanji i dok pekarica zagreva sastojke, ostavi se kvasac da krene i pred početak mešenja doda se u brašno. Što se tiče šećera i soli,  stavite odmah u vodu, pa tek onda brašno i na kraju kvasac. Vrlo  je bitno da samo kvasac ne dođe u dodir sa vodom. Svež kvasac se sitno izlomi i stavi u udubljenje od brašna, ne morate da ga zasebno rastvarate.
Svako ko je jednom isprobao pekač za hleb nije se vraćao na stari način pravljenja hleba. Vrlo je praktičan za korišćenje, tako da mogu da ga koriste i stariji ljudi, muškarci i tinejdžeri.  

Recept za integralni pšenični hleb, 750 gr :
300 ml vode 
0,5 supene kašike ulja 
1,5 kašičica soli 
1 supene kašike šećera 
340 gr integralnog pšeničnog brašna (graham brasno) 
180 gr pšeničnog brašna tip 500 (ja sam pravila i sa tip 400 isto je super) 
1 kašičica suvog kvasaca (moze umesto suvog svezi kvasac - 1/2 pakovanja izmrviti)

FRITEZE
Oduvak je čovek težio da olakša sebi spremanje obroka, Tako je i došao na ideju da napravi fritezu. Friteza je značajan element savremene kuhinje u kojoj pripremamo sve vrste prženog mesa, krompira, ribe, punjenog testa i slično. Spada u nezamenljive elemente za pripremanje rskavog jela. Friteza se izrađuje od nerđajućeg čelika sa jednim ili dva bazena opremljenih rešetkastim korpama, za smeštaj hrane. Korpe friteza su izrađene od nerđajućeg čelika. Bazeni na dnu su opremljeni kuglastom slavinom radi pražnjenja, pranja i zamene ulja. Friteza je još jedan od kuhinjskih aparata koje pomažu bržem kuvanju. 

Funkcija aparata, tj.friteze je prženje, u velikoj količini ulja , a ovakav način kuvanja potiče iz Kine. U pitanju je veća količina ulja - oko 2-3 litara u aparatima za domaćinstvo. Ulje se zagreva na temperaturi od 150 do 200 C, u zavisnosti od vrste hrane koja se peče i zbog velike količine ulja, pa se pečenje  vrlo brzo odvija, za nekih 5-10 minuta. Ispečena hrana ima rskavu površinu. Friteze na električnu energiju su najtraženije ali postoje i verzije na plin, infracrveno grejanje i grejanje konvekcijom. Najbolje su friteze od nerđajućeg čelika ali postoje i jeftiniji modeli. Uglavnom se friteze koriste u restoranima brze hrane ali mogu se naći I u svakom domu. 

Pored friteza za domaćinstvo postoje i profesionalne friteze, većeg kapaciteta za restorane.U fritezama se peče pom-frit, riba, šnicle, pileća krilca,a mogu se peći i testa, poput krofni, piroški i uštipaka. Prednost kuvanja u fritezi je brzina kuvanja a sam tim čuvaju se i vitamini. Tu je i bezbednost, manja mogućnost hrane da bude suviše masna, jer se posle pečenja uvek ocedi od suvišnog ulja, jer svaka friteza ima odgovarajuću mogućnost da se hrana u korpici za pečenje okači iznad ulja da bi se ocedila. Nisu sva jestiva ulja primenljiva za friteze. Ulja bar što se tiče primene za friteze se dele po temperaturi kada počinju da se dime, što znači da gore i uskoro mogu preći u bukvalno gorenje plamenom. Ulja primenljiva za friteze sa višom temperaturom paljenja (oko 270 C) su npr. palmino ulje i klasično suncokretovo ulje koje je kod nas najviše u upotrebi. Ulja sa nižom temeraturom paljenja (oko 200C) su pre svega maslinovo i ova ulja se ne preporučuju za friteze. Posle svakog pečenja ulje bi trebalo procediti od ostataka pečenja. I danas se vode diskusije da li bi svaki put trebalo zameniti ulje (što bi bilo skupo) ili se može i koliko puta više koristiti. Ulje koje više nije za fritezu se u razvijenim zemljama prikuplja iz ekoloških razloga a koristi se i kao biodizel. Najnovije generacije friteza imaju pokretan element koji vrti hranu tokom pečenja a sve sa ciljem smanjivanja količine ulja u kome se hrana peče. Profesionalne friteze imaju dodatak – rezervoar svežeg ulja i posle svake partije pečenja dodaje se novo sveže ulje da bi koncentracija lošeg / izgorelog ulja uvek držala pod kontrolom. Zato ne čekajte! Obezbedite sebi kvalitetnu fritezu od nerđajućeg čelika, koje možete pronaći na našem sajtu! Neka vaše kuvanje postane prava zabava!