OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0
spacer

Prava i obaveze potrošača


Vaš nalog

Korišćenjem www.odigledolokomotive.rs, odgovorni ste za održavanje i poverljivost svog naloga i lozinki koje ste dobili od nas prilikom registracije na sajtu. Upotrebom www.odigledolokomotive.rs, odgovorni ste za sve aktivnosti koje se dešavaju na vašem nalogu i sa vašom lozinkom. Maloletnici mogu koristiti www.odigledolokomotive.rs uz nadzor i dozvolu roditelja ili staratelja. Odigledolokomotive.rs zadržava pravo da odbije pružanja usluga, ukine nalog ili otkaže narudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja. Vaše podatke koje ste naveli prilikom registracije www.odigledolokomotive.rs će koristiti radi kupoprodaje proizvoda, obavljanja svoje delatnosti i uspostavljanja poslovnog kontakta i neće ih dostaviti trećim licima ili ih koristiti u druge svrhe.

Cene proizvoda

Sve cene na sajtu www.odigledolokomotive.rs su sa uračunatim PDV - om. www.odigledolokomotive.rs ima pravo da otkaže poručenu robu uz slanje e - maila ili obaveštenje telefonom poručiocu, ukoliko je došlo do promene cene, nestanka robe na zalihama ili grube greške u ceni ili karakteristikama proizvoda prilikom unosa proizvoda. www.odigledolokomotive.rs zadržava pravo da može u svako vreme, bez najave promeniti podatke i tekstove na svakoj strani svog sajta u cilju bolje obaveštenosti svojih potrošača. www.odigledolokomotive.rs i www.alatiimasine.com omogućavaju svojim cenjenim kupcima da bez obrazloženja raskinu ugovor o kupovini u roku od 14 dana od prijema robe i vrate neoštećenu robu u originalnom pakovanju i dobiju povraćaj novca. Potrošač vraća robu, a mi kad pregledamo robu i utvrdimo da je neoštećena, vraćamo novac, ali kupac snosi troškove transporta. Zato upućujemo kupce da dobro pogledaju slike i karakteristike proizvoda, kao i da nakon naružbine sačekaju od nas obaveštenje o stanju na zalihama naručene robe.

Sav sadržaj na ovom sajtu a naročito tekstovi, fotografije, video materijal, je vlasništvo Od Igle Do Lokomotive doo, i kao takav podleže zaštiti autorskih prava. Molimo Vas da ovo poštujete i ne umnožavate, kopirate, ili koristite u reklamne ili bilo koje druge svrhe jer ćemo zahtevati obeštećenje putem nadležnih institucija.
Hvala.

Zastita privatnosti korisnika

U ime Internet prodavnice www.odigledolokomotive.rs, obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima to jest korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima i kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Internet prodavnice www.odigledolokomotive.rs kao i poslovni partneriodgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti po zakonu Republike Srbije.

Zastita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica ChipCard a.d Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama ChipCard-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Od igle do lokomotive d.o.o. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se kurs (možete staviti npr. srednji kurs Narodne Banke Srbije). Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.
Hvala Vam na razumevanju.

Saobraznost
Obaveštenje o pravu na saobraznost u skladu sa zakonom o zaštiti potrošaca

Poštovani potrošaci,
Ovim dokumentom želimo da Vas upoznamo na Vaša Zakonska prava u slucaju nesaobraznosti robe koju ste kupili. Molim Vas da ovaj dokument čuvate jer se na njemu nalaze bitni podaci o uredaju koji ste kupili. Molimo Vas da procitate i pridržavate se Uputstva za upotrebu koje ste dobili uz uredaj. Takode Vas molimo da se pridržavate proizvodackih uputstava o povezivanju, prikljucenju, instalaciji, redovnom održavanju uredaja. U slucaju nesaobraznosti isporucene robe, molimo Vas da se pridržavate sledecih zakonskih procedura.

Pravne posledice nesaobraznosti

Clan 54.

Ako isporucena roba nije saobrazna ugovoru, potrošac ima pravo da zahteva od trgovca da se otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva odgovarajuce umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe.

Potrošac, na prvom mestu, može da bira izmedu zahteva da se nesaobraznost otkloni opravkom ili zamenom. Ako otklanjanje nesaobraznosti u skladu sa stavom 2. ovog clana, nije moguce ili ako predstavlja nesrazmerno opterecenje za trgovca, potrošac može da zahteva umanjenje cene ili da izjavi da raskida ugovor. Nesrazmerno opterecenje za trgovca u smislu stava 3. ovog clana, javlja se ako u poredenju sa umanjenjem cene i raskidom ugovora, stvara preterane troškove, uzimajuci u obzir:
1) vrednost robe koju bi imala da je saobrazna ugovoru;
2) znacaj saobraznosti u konkretnom slucaju;
3) da li se saobraznost može otkloniti bez znacajnijih neugodnosti za potrošaca.

Svaka opravka ili zamena se mora izvršiti u primerenom roku i bez znacajnijih neugodnosti za potrošaca, uzimajuci u obzir prirodu robe i svrhu zbog koje ju je potrošac nabavio. Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a narocito troškovi rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi trgovac. Potrošac ima pravo da raskine ugovor, ako ne može da ostvari pravo na opravku ili zamenu, odnosno ako trgovac nije izvršio opravku ili zamenu u primerenom roku ili ako trgovac nije izvršio opravku ili zamenu bez znacajnijih nepogodnosti za potrošaca. Za obaveze trgovca koje nastanu usled nesaobraznosti robe, proizvodac se prema potrošacu nalazi u položaju jemca. Potrošac ne može da raskine ugovor ako je nesaobraznost robe neznatna. Prava navedena u stavu 1. ovog clana, ne uticu na pravo potrošaca da zahteva od trgovca naknadu štete koja potice od nesaobraznosti, u skladu sa opštim pravilima o odgovornosti za štetu.

Rokovi I teret dokazivanja

Clan 55.

Trgovac je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na potrošaca. Ako nesaobraznost nastane u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošaca, pretpostavlja se da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika, osim ako je to u suprotnosti sa prirodom robe i prirodom odredene nesaobraznosti. Kod prodaje polovne robe, može se ugovoriti kraci rok u kome trgovac odgovara za nesaobraznost, koji ne može biti kraci od jedne godine.

Politika reklamacija

Sve opravdane reklamacije koje se pismeno pošalju na mail pomoc@odigledolokomotive.rs, biće HITNO razmotrene i odgovorene. Za proizvode koji podležu saobraznosti, reklamacije se rešavaju u servisu, osim ako proizvod prilikom isporuke nije oštećen. U tom slučaju zahtevaćete otvaranje proizvoda i pisanje zapisnika o oštećenju. Takav proizvod niste u obavezi da platite. Svaki trošak povraćaja robe od strane kupca iz razloga pogrešne narudžbine, odustajanja od narudžbine ili iz bilo kog razloga loše narudžbine snosi kupac robe. Roba se mora vratiti u originalnom pakovanju sa svom pratećom dokumentacijom i naravno neoštećena, ili će od strane prodavca biti vraćena pošiljaocu. www.odigledolokomotive.rs obaveštava cenjene kupce da ima pravo da bez obrazloženja raskinu ugovor o kupovini u roku od 14 dana od prijema robe i vrate neoštećenu robu u originalnom pakovanju i dobiju povraćaj novca. Potrošač vraća robu, a mi kad pregledamo robu i utvrdimo da je neoštećena, vraćamo novac u roku od 30 dana od prijema izjave potrošača, ali kupac snosi troškove transporta. Zato upućujemo kupce da dobro pogledaju slike i karakteristike proizvoda, kao i da nakon naružbine sačekaju od nas obaveštenje o stanju na zalihama naručene robe.

Clan 58.

Potrošac može da izjavi reklamaciju trgovcu, radi ostvarivanja svojih prava iz clana 54, odnosno clana 56. ovog zakona. Trgovac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 15 dana od prijema reklamacije, odgovori potrošacu, sa izjašnjenjem o podnetom zahtevu i predlogom njegovog rešavanja.

Dostava robe

Roba prilikom kupovine od strane fizičkih lica se isključivo isporučuje kurirskim službama na kućnu adresu, dok pravna lica mogu da robu dobiju ili kurirskom službom ili sami da organizuju prevoz.

Pogledajte spisak mesta i gradova u kojima se isporucuje roba:
Ðala, Ðurdin, Ada, Adaševci, Aleksa Šantić, Aleksandrovac, Aleksandrovo, Aleksinac, Alibunar, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Ašanja, B. Aranđelovo, B. Brdo, Babušnica, Badnjevac, Badovinci, Bač, Bačinci, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Bger, Bački Brestovac, Bački Gračac, Bački Jarak, Bački Monoštor, Bački Petrovac, Bački Vinogradi, Bačko Dobro Polje, Bačko Gradište, Bačko Novo Selo, Bačko Petrovo Selo, Bagrdan, Bajina Bašta, Bajmok, Bajša, Baljevac, Banatska Topola, Banatski Brestovac, Banatski Dvor, Banatski Karlovac, Banatsko Karadordevo, Banatsko Novo Selo, Banja, Banja Koviljača, Banjska, Banovci, Banovci Dunav, Banoštor, Barajevo, Baranda, Bare, Baric, Baroševac, Batocina, Batočina, Batrovci, Bavanište, Bašaid, Bečej, Bečmen, Begaljica, Begec, Bela Crkva, Bela Palanka, Belegiš, Belo Blato, Belosavci, Belušic, Beočin, Beograd, Berkasovo, Bezdan, Bešenovo, Beška, Bikic Do, Bingula, Blace, Bocar, Bodani, Bogatic, Bogatić, Bogojevo, Bojnik, Boka, Bolec, Boljevac, Boljevci, Bor, Borča, Bosilegrad, Bosut, Botoš, Bošnjace, Boževac, Božica, Bracevac, Bradarac, Braničevo, Bratinac, Brestac, Brestovac, Brezjak, Brezovica, Brežane, Brnjica, Brus, Brusnik, Brza Palanka, Brzan, Brzan, Bucje, Budanovci, Budisava, Bujanovac, Bukovac, Bukovik, Bukurovac, Burovac, Cerovac, Crepaja, Crna Bara, Crna Bara (Bogatic), Crna Trava, Crvenka, D. Borina, D.Crniljevo, D.Orovica, D.Satornja, Darosava, Debeljaca, Debrc, Dec, Deliblato, Deronje, Desimirovac, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Divci, Divčibare, Divostin, Divoš, Dobanovci, Dobra, Dobric, Dobrinci, Doljevac, Dolovo, Donja Kamenica, Donja Mutnica, Donja Mutnica, Donje Zunice, Donji Milanovac, Doroslovo, Draginac, Draginje, Dragobraca, Dragocvet, Drajkovce, Draževac, Drenovac, Drlace, Dubavica, Dublje, Duboka, Dudovica, Đurdevo, Đurdin, Dušanovac, Džigolj, Čacak, Čačak, Čajetina, Čalma, Čantavir, Ečka, Čelarevo, Čenej, Čerevic, Čestereg, Elemir, Čoka, Čonoplja, Čortanovci, Erdevik, Čuprija, Čurug, Farkaždin, Feketic, Futog, G.Lisina, G.Sabanta, G.Trnava, Gadžin Han, Gaj, Gajdobra, Gakovo, Gamzigradska Banja, Gardinovci, Gibarac, Glogonj, Glogovac, Gložan, Glušci, Golubac, Golubinci, Gornja Draguša, Gornji Milanovac, Gospodinci, Grabovac, Grabovci, Grabovica, Gradina, Gradskovo, Grdelica, Grebenac, Grgurevci, Grljan, Grocka, Grošnica, Gruža, Gudurica, Guča, Gušterica, Hajducica, Hajdukovo, Hetin, Horgoš, Hrtkovci, Idvor, Idvor, Ilandža, Ilinci, Inđija, Irig, Ivanjica, Ivanovo, Izbište, J.Lešnica, Jabuka, Jabukovac, Jagnjilo, Jagodina, Jakovo, Jamena, Jarak, Jarkovac, Jarmenovci, Jasenovo, Jazak, Jazovo, Jaša Tomić, Jelovik, Jermenovci, Jovac, Jovanovac, Junkovac, Kačarevo, Kalna, Kaluderica, Kanjiža, Karadordevo, Karavukovo, Karlovcic, Kać, Kelebija, Kikinda, Kisac, Kladovo, Klek, Klenak, Klenike, Klenje, Klicevac, Kljajićevo, Knić, Knićanin, Knjaževac, Kobišnica, Koceljeva, Kočeljeva, Kolut, Konak, Kopaonik, Koracica, Koretina, Korevac, Korman, Kosancic, Kosjeric, Kosjerić, Kosovo Polje, Kosovska Mitrovica, Kostolac, Kotraža, Kovacica, Kovačevac, Kovačica, Kovilj, Kovin, Košuta, Kragujevac, Krajišnik, Kraljevci, Kraljevo, Krcedin, Krepoljin, Krnješevci, Krupanj, Krušar, Krušedol, Kruševac, Kucevo, Kucura, Kučevo, Kukujevci, Kula, Kulpin, Kumane, Kupinovo, Kupusina, Kuršumlija, Kuzmin, Kušiljevo, Lajkovac, Lalić, Lapovo Selo, Lapovo Varoš, Lazarevac, Lazarevo, Laćarak, Lebane, Ledinci, Leposavić, Leskovac, Lešak, Lešnica, Leštane, Ležimir, Lilicevo, Lipar, Lipnicki Šop, Lipolist, Ljig, Ljuba, Ljubovija, Ljukovo, Lok, Lokve, Lovćenac, Loznica, Lubnica, Lučani, Lug, Lukicevo, Lukino Selo, Lužnice, M.Krcmare, M.Pričinović, Mačvanska Mitrovica, Mačvanski Prnjavor, Maglić, Majdan, Majdanpek, Majilovac, Majur, Mali Iđoš, Mali Zvornik, Malo Crnice, Mandelos, Maradik, Marsic, Martinci, Martonoš, Mataruška banja, Meda, Medveđa, Melenci, Melenci, Merošina, Metlić, Mihajlovac, Mihajlovo, Miletićevo, Mileševo, Minićevo, Mionica, Mirosaljci, Mladenovac, Mladenovo, Mokranja, Mokrin, Mol, Molovin, Morovic, Mošorin, Mramor, Mramorak, Mrčajevci, Mužlja, Nadalj, Nakovo, Natalnici, Negotin, Neresnica, Neštin, Nikinci, Nikinci, Niš, Nova Crnja, Nova Crvenka, Nova Gajdobra, Nova Pazova, Nova Varoš, Novi Becej, Novi Bečej, Novi Itebej, Novi Karlovci, Novi Kneževac, Novi Pazar, Novi sad, Novi Slankamen, Novi Žednik, Novo Milosevo, Noćaj, Obrenovac, Obrež, Obrovac, Odžaci, Ogar, Omoljica, Opovo, Osečina, Pacir, Padina, Palic, Pančevo, Paracin, Parage, Paraćin, Pavliš, Petrovac na Mlavi, Petrovaradin, Pećinci, Pirot, Pivnice, Plandište, Platičevo, Plavna, Plažane, Pločica, Popinci, Popovac, Požarevac, Požega, Preljina, Preševo, Prhovo, Priboj, Prigrevica, Prijepolje, Prilički Kiseljak, Privina Glava, Prokuplje, Prolom, Pružatovac, Putinci, Radenković, Radicević, Rača Kragujevačka, Rakovac, Ralja, Ravnje, Ravno Selo, Raška, Ražanj, Rekovac, Resavica, Rgotina, Ribare, Rudovci, Ruma, Rumenka, Ruski Krustur, Sakule, Salaš, Salaš Noćajski, Samoš, Savino Selo, Sedlare, Sečanj, Sefkerin, Selenca, Senta, Sevojno, Sibac, Silbaš, Sirig, Sivac, Sjenica, Skela, Skorenovac, Smederevo, Smederevska Palanka, Sočanica, Soko Banja, Sombor, Sombor 5, Sopot, Sot, Srbobran, Sremčica, Sremska Kamenica, Sremska Mitrovica, Sremska Rača, Sremski Karlovci, Sremski Mihaljevci, Srpska Crnja, Srpski Itebej, Stanišić, Stapar, Stara Moravica, Stara Pazova, Starčevo, Stari Ledinci, Stari Slankamen, Stari Žednik, Stejanovci, Stenjevac, Stepanovićevo, Stepojevac, Straža, Stubline, Subotica, Subotište, Surduk, Surdulica, Surčin, Susek, Sutjeska, Svilajnac, Svrljig, Tavankut, Temerin, Titel, Topola, Tornjoš, Tovariševo, Trbušani, Trešnjevac, Trgovište, Trstenik, Turija, Tutin, Ub, Ugrinovci, Uljma, Uzdin, Ušce, Užice, Vajska, Valjevo, Varvarin, Vašica, Velika Greda, Velika Ivanca, Velika Krsna, Velika Plana, Veliki Crljeni, Veliki Izvor, Veliki Popovic, Veliki Radinci, Veliko Gradište, Veliko Središte, Veternik, Vilovo, Vitojevci, Višnjićevo, Vladičin Han, Vladimirci, Vladimirovac, Vlasotince, Vlaška, Voganj, Vojka, Vojvoda Stepa, Vračev Gaj, Vranić, Vranje, Vranjska Banja, Vražogrnac, Vrbas, Vrcin, Vrdnik, Vreoci, Vrnjacka Banja, Vrnjačka Banja, Vršac, Zabrežje, Zaječar, Zasavica, Zlatibor, Zmajevo, Zrenjanin, Zubin Potok, Zvečan, Zvezdan, Ćenta, Ćićevac, Ćuprija, Šabac, Šašinci, Šepšin, Šid, Šimanovci, Žabalj, Žabari, Žagubica, Žitište, Žitorađa

Od igle do lokomotive d.o.o.
Radoja Dakića 18
18000 Niš
Tel 018 575 773, 018 576 704
Radno vreme:
Radnim danom od 9-17h
Subotom od 9-12h

spacer
spacer
AgregatVillager.webp fuse1-kart.webp womax proizvodi_na_akciji sportska_oprema sve_za_bastu sta_biste_zeleli
akcija

FIELDMANN FZP 2105-E električna lančana testera 1800W

cena: 10.071,00 din
8.390,00 din
akcija

Ručni cirkular HS7601 Makita

cena: 22.490,00 din
17.990,00 din
akcija

Dijamantska kruna za suvo bušenje keramike 12x64 mm Metabo

cena: 3.600,00 din
3.339,00 din
akcija

Burgija za metal PRO HSS DIN-338 5,50mm (10kom) Irwin

cena: 576,00 din
216,00 din
akcija

Magnetna libela 946 SMARTY 10 cm Kapro

cena: 2.190,00 din
2.081,00 din
akcija

Dečiji motor 135 beli

cena: 6.978,00 din
5.890,00 din
akcija

Einhell punjač akumulatora CE-BC 15 M

cena: 17.103,00 din
15.299,00 din