OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

spacer
Baštenski stalci

Sigurno ste se nebrojeno puta oduševili kada ste kod nekoga u dvorištu videli gomilu lepog cveća. Da bi cveće odavalo lep utisak nije dovoljno samo ga zalivati i posaditi bez reda. Često stilistika u cvećarstvu igra veoma bitnu ulogu. Od toga kako cvetovi boje vašu baštu, zavisiće i to koliko će se nekome dopasti vaš životni prostor a samim tim i vi. Volite cveće i bitno vam je da u bašti imate nekakav sklad. Jedno cveće cveta u jedno doba godine i vi želite da je ono raspoređeno na kraju bašte koji vam u tom periodu najviše odgovara i na kom ćete provesti najlepše trenutke. 

Uz pomoć raznobojnih saksija vi ćete postići estetski sveukupan utisak i oduševiti prolaznike a sebi ćete napraviti pravi mali rajski vrt. Baštenski lukovi i stalci za cveće ne koriste se samo u baštama i domaćinstvima. Iako sa najviše pažnje pristupate cveću kod kuće i tamo gde najviše vremena provodite, možda vam je u interesu da uredite na najlepši način eksterijer vašeg kafića, dvorište kafane ili slično. U tom slučaju potrebno je imati pravilan raspored tako da svim gostima bude prijatno dok sede baš kod vas u lokalu.

Stalci za cveće mogu se praviti od različitih matrerijala. Ljubitelji etno kulture i oni koji su više vezani za prirodu često se odlučuju za ukrasne stalke koji su pravljeni od drveta. Da li ćete se odlučiti za neke svetlije nijanse ili ćete želeti da vam dominira tamno drvo zavisi samo od vas. Sa druge strane, mogućnost ugrađivanja metalnih stalaka je velika. Možete se odlučiti za najrazličitije stalke od kovanog gvožđa koji će se uklopiti uz boju ograde ili boju cveća i saksija. Sve u svemu vrlo je prosto odabrati ono što vam odgovara ako ste veliki ljubitelj cveća. 

Cveće treba poštovati da bi lepo izgledalo a ukoliko ga smestite u stalke, one na podu ili one koji se montiraju na zidovima dobićete puno značenje cveća. Postoji cveće koje se opisuje kao puzavica i njega možete obaviti oko baštenskog luka za cveće pa pustiti da leprša preko čitave bašte.
spacer