OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

spacer
ČETKE ZA PRANJE AUTA

Pranje Vašeg automobila, najbolje je započeti sa detaljnim ispiranjem. Koristite dosta vode sa blagim pritiskom kako bi izbegli grebanje karoserije, jer prekomerni pritisak vode može da dovede do slepljivanja prljavštine za površinu automobila, a samim tim i težeg uklanjanja nečistoća. Koristite samo deterdžente koji su proizvedeni isključivo za pranje automobila. Nije preporučljivo da za pranje Vašeg automobila, koristite deterdžente za pranje sudova, jer su prejaki pa mogu oštetiti vaš automobil, tako što skidaju zaštitni vosak sa površine automobila. U principu, nema neke velike mudrosti kada se radi o samom pranju automobila. Izmešajte deterdžent ili šampon prema uputstvima proizvođača, umočite sunđer ili četku za pranje automobila, u kantu sa mešavinom i počnite sa pranjem. 

Prilično jednostavno. Ipak, postoje neke smernice kojih bi trebali da se pridržavate, a sve u cilju kvalitetnijeg obavljanja ovog posla.Kod manjih automobila tri do četiri kante sa mešavinom bi trebale da budu sasvim dovoljne. Kod automobila srednje veličine pet do šest kanti će završiti posao. Kada se mešavina potroši i u kanti ostane otprilike trećina smeše, ispraznite je, kratko isperite čistom vodom i ponovo napunite mašavinom za pranje. 

Na ovaj način izbegavate korišćenje već zaprljane smeše koja je puna raznih nečistoća. Kada perete automobil četkom za pranje, radite to modularno, tj. po delovima površine. Počnite sa krovom automobila, što će učiniti ispiranje lakšim. Onda pređite na druge delove, kao što su prednji branik ( maska ), vrata, zadnji blatobran, itd. sa dobrim ispiranjem pri prelasku sa jednog dela na drugi. Uvek ispirajte odamah nakon sapunjanja kako se sloj sapunice ne bi lepio na karoseriju usled dužeg stajanja. Prilikom tretiranja vašeg automobila, četkama za pranje, koje vam pomažu da uklonite i najmanje mrlje, potrebno je odmah isprati ceo automobil velikom količinom vode, jer u protivnom će se sapunica osušiti, a kada je osušena ostavlja bele fleke. Prednost korišćenja četki za pranje automobila je upravo u tome, što ne zadržava bele fleke od sapunice. Ne zaboravite na ćoškove, uske prostore i ostala teže dostupna mesta gde sapunica lako može da se zadrži. 

Ukoliko je automobil posebno prljav, operite ga dva puta. Prvim pranjem uz korišćenje četki za pranje automobila, ćete se rešiti grubih prljavština, a drugim ćete se pobrinuti za fino i detaljno pranje. Izbegnite ogrebotine koristeći dve kante: u jednoj neka bude mešavina za pranje, a u drugoj samo čista voda. Kada ste završili sa sapunjanjem određenog dela, isperite sunđer ili četku u čistoj vodi. Na ovaj način ćete sprečiti da sitne čestice prljavštine izgrebu površinu automobila. Drugi pristup je da sunđer ili četku za pranje automobila, svaki put pre uranjanja u sapunicu isperete mlazom čiste vode. Pranje automobila može da se uradi mnogo brže ukoliko u tom poslu učestvuju dve osobe. Jedna osoba je zadužena za sapunjanje i trljanje, a druga sa crevom vrši ispiranje tretiranih delova automobila. Ukoliko je to moguće, nemojte prati automobil po jakom suncu. 

Sapunica se brže suši i na površini automobila ostaje sloj iste. Sušenje opranog automobila je najpreporučljivije raditi sa najmekšim peškirima koje možete pronaći. Peškir obmotajte oko tvrđeg predmeta kvadratnog oblika, a najbolje je koristiti starije korišćene peškire koji su omekšali usled dužeg korišćenja. Sušenje se najkvalitetnije obavlja kao dvodelni proces. Prelazeći karoseriju automobila prvi put otarasićete se većine od pranja zaostale vode, a kada pređete drugi put automobil će biti u potpunosti suv.

Naručite četku za pranje automobila i platite pouzećem
spacer