OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
spacer
Dekoracije za baštu

Baštenske dekoracije predstavljaju izuzetan način da se životn prostor na određeni način dovede do maksimalnog sklada i da se prilagodi potrebama i zahtevima pojedinca ili grupe - Baštenske dekoracije zapravo mogu biti svakakva raznolika esteteska rešenja, koja će upriličiti da životni prostor bude osvežen i skrojen po meri onoga ko u njemu provodi vreme. Baštenska dekoracija mže da bude sve ono što na izvestan način ima estetesku svrhu u dvorištu ili bašti ali i mnogo toga što će koristiti određenim zahtevima u dvorištu ili bašti. Da ne bismo preterano govorili o tome kakav je baštenski dekorativni materijal uopšteno, možda je bolje da kroz primere ilustrujemo svu njegovu namenu i sve ono što on može predstavljati. Najpre se kao dekorativni materijal za baštu nameću gotovi gipsani ili keramički proizvodi koji služe isključivo u esteteske svrhe. Takvi mogu biti  betonski ili gipsani patuljci koji u bašti mogu da imaju izuzetno lepu funkciju. 

Svakako da ovi patuljci mogu da u određenom preterivačkom smislu izazovu kič utisak ali umereno tematsko postavljanje može od vaše bašte napraviti pravi mali raj. Kako su patuljci često pominjani kao natprirodna bića u vrtovima i baštama, vaša bašta će odisati mitskim gotovo nestvarnim sjajem ukoliko u nju postavite ova gipsana bića kojima će sam položaj i esteteski utisak udahnuti dušu. Ukoliko pak želite da budete pragmatični, te u vašu baštu dovedete i stvarna bića koja imaju određenu funkciju u svetu životinja onda je pravo rešenje za vas kućica za ptice. Kućica za ptice omogući će vam da vas svakog jutra umesto alarma bude sunce i cvrkuti slavuja. Neka vam bašta bude mali zoo vrt u kome će ptice osećati toplinu slučajno nastalog rezervata. 

Ukoliko ste pak ljubitelji ptica ali ne preveliki ljubitelji insekata možete postaviti i rasterivače insekata koji imaju nešto drugačiju namenu od prethodno pominjanih predmeta. U ovim se predmetima za rasterivane insekata ne krije nikakva esteteska nota već su isključivo namenjeni određenim svrsishodnim zadacima.
spacer