OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

spacer
Drvene igračke

su napravljene od čistog bukovog drveta. Veoma je bitno da deca u rukama drže nešto što je potpuno zdravo i netoksično. Dodir prirodnog materijala razvija svest o prirodi, njenoj toplini i zdravlju. Razne igračke i društvene igre podstiču kako fizički tako i psihički razvoj dece. Drvene igračke pomažu deci da kroz igru razviju svoja čula, osećaje, motoriku, da nauče boje, brojeve, slova, da nauče da računaju, mere, upoređuju, kombinuju, i još puno toga. 

Za roditelje koji žele potpuno zdrave igračke, nudimo neofarbane proizvode, čisto drvo bez ikakvih premaza. Takođe, nudimo ofarbane drvene igračke koje su premazane akrilnim bojama (boje na vodenoj bazi). Ove boje su netoksične i ne škode okolini, tako da su potpuno bezbedne za decu (prema uverenju o kvalitetu proizvoda izdatom od proizvođača). Svi proizvodi se održavaju veoma lako, brišu se suvom ili vlažnom krpom da bi se odstranila prašina ili druga prljavština. 

Zdravlje i radost naše dece su najbitnije stvari. Drvene igračke. Pružimo deci ono što zaslužuju: najprirodnije i najzdravije! 

Čovek je odavnina težio da pronađe način da se zabavi. Čak i u nedostatku materjala našao ja način i osmislio prve igračke koje su mu pravile društvo. Danas imamo tako puno igračaka, da je veoma teško odlučiti se koju da izaberemo. Postoje porcelanske, gumene, plastične, od tkanine I drvene. U predškolskim ustanovama I vrtićima je već su odavno usvojene drvene igračke, pre svega zbog svoje bezbednosti. Za bezbednu igru vaših mališana obezbedite im drvene igračke.
 
Veliki izbor drvenih igračaka možete pogledati na našem sajtu! Igračke su sastavni deo igre, tj. odrastanja svakog deteta. Zato je vrlo važno da vašim mališanima obezbedite prave, bezbedne igračke. Zabavljajući se, kroz igru, deca uče i razvijaju svoje psihofizičke sposobnosti, stiču znanja i predstave o okolini i o svetu koji ga okružuje. Uz edukativne igračke, kao što su drvene igračke, deca uče da raspoznaju boje, oblike, predmete, životinje, razne životne situacije. Ove igračke bude dečju radoznalost, kreativnost, dobro raspoloženje i podstiču razvoj logičko-matematičkog razmišljanja.

Za  drvene igračke je veoma važno da budu bezbedne. One ne smeju da štete zdravlju dece. Dobra igračka treba da je postojanih boja, izrađena od kvalitetnog materijala, bez oštrih ivica i metalnih delova. Pri odabiru igračaka dobro je proveriti da li je igračka adekvatno upakovana, deklarisana i da li poseduje atest o neškodljivosti materijala od kojih je napravljena. Prednost drvenih igračaka je prirodan i topao osećaj drveta, prijatni zvukovi koje drvo proizvodi dok se dete igra, drvo ne sakuplja prašinu, lako je za čišćenje, pogodno je za decu i bebe sklone alergijama I sa slabim imunitetom. Možete se opustiti dok se vaši mališani bezbedno igraju drvenim igračkama.

Prve igračke koje su nastale bile su izrađene od drveta. Danas u muzejima širom sveta možete pronaći,ostatke drevnih drvenih lutki u obliku životinja, bogova i ljudi. Naravno, nisu sve drvene igračke inspirisane  bogovima. Drvo diktira nivo kvaliteta, kreativnosti i inspiracije i sadržan je u rasutom stanju drvenih igračaka koje su deci na raspolaganju ( u Evropi i šire) čini plastični izgleda, dobro, jeftine plastike (napomena: mnogi napred razmišljanja igračke kompanije sada poreklo drva sa više održivih metoda, oslanjajući se na drveće da brzo regenerišu). Drvene igračke su poznate da inspirišu, da su  inventivne i zaista  čine maštovitu igru kod dece, čineći igru nezaboravnom. Neke studije su pokazale, da deca uz adekvatne edukativne drvene igračke izgrađuju kritičko razmišljanje i  veštine rešavanja problema.

Plastične igračke su veoma opasne za decu, jer su sklone pucanju. Velika opasnost postoji i kod igračaka od gume, jer je poznato da guma na svojoj površini sakuplja bakterije I da ovakve igračke morate vrlo često iskuvavati. Danas na tržištu možete pronaći veoma jeftine igračke za decu, koje nisu bezbedne za korišćenje. Plastične igračke nisu ni približno izdržljive kao drvene igračke, i imaju tendenciju da im delovi odpadaju.,Često i bespotrebno razbijene plastične igračke postanu dugoročni stanovnici deponije, umesto da bude prenešen na sledeće generacije. Da ne pominjemo činjenicu da su mnoge konvencionalne plastične igračke, često vraćene iz bezbednosnih razloga (olovo u bojama ), i često bile  predmet rasprave o potencijalnoj toksičnosti.
spacer