OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

prodato
Balans Greda Set ITALVENETA DIDATTICA

Balans Greda Set ITALVENETA DIDATTICA

cena: 24.000,00 din
spacer
Igračke za gimnastiku

Vežbe za razvijanje motorike su veoma bitne kod svakog deteta. Deca se u ranim fazama svog života često uključuju u razne individualne sportove da bi im se telo pravilno razvijalo i da bi zdravije razmišljali i sa boljim pogledom na svet ušli u zreli adolescentsdki period. Deca manjih uzrasta se uključuju u sportske aktivnosti individualnog tipa jer tako razvijaju svoje telo ali neretko su i u sportovima timskog karaktera zbog razvijanja timskog duha.

Jedan od takvih individualnih sportova, koji se čak i preporučuju deci zbog pravilnog rasta i držanja jeste gimnastika.

Gimnastika je sport koji uključuje čitave serije pokreta koje zahtevaju maksimalnu koncentraciju, veliku fizičku snagu i pokretljivost kao i osećaj koordinacije pokreta u prostoru. Prvi vidovi gimnastike javili su se još u doba stare Grčke i to kao tradicionalne discipline tadašnje vojske. S druge strane u cirkusima su takođe izvođeni prvi vidovi gimnastike. Generalno se gimnastika smatra opasnim i rizičnim sportom jer uključuje akrobatske elemente visokog rizika iznad tla. Postoje različiti tipovi gimnastike  i to sportska gimnastika u kojoj se razlikuju muška i ženska, ritmička gimnastika, aerobik, akrobatika i opšta gimnastika. Neke od ovih disciplina su ovedene kao  olimpijske discipline. Igračke koje mogu zainteresovati decu za gimnastiku ali i pomoći onoj deci koja se već bave gimnastikom su malobrojne ali ne i nepostojeće. Prvenstveno je popularna vijača. Vijača služi za preskakanje i razvija ekstremitete dok čitavo telo drži u zdravom i prirodnom položaju. S druge strane deci je uvek zanimljivo da se penju, skaču i izvode razne akrobacije. Zašto onda ne biste priuštili deci plastični balans greda set koji će im omogućiti da svoje vežbanje dovedu do savršenstva a svoje telo vežbaju svakog dana.

Grede su preporučljive srednjim uzrastima dece jer imaju ograničenja u nosivosti. Ukoliko planirate da decu usmerite na gimnastiku i demonstrirate im takav način života onda nećete požaliti ako im ovu gredu i nabavite. Upravo zahvaljujući njoj deca možda jednoga dana postanu pravi pravcati olimpijski šampioni.
spacer