OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

spacer
Zaštitne kacige za zaštitu vozača rolera, bicikala, rolera i skejtova
Biciklističke kacige

Vozite li možda bicikl? Bavite se biciklizmom profesionalno ili ste barem jednom vozeći se daleko od grada dok pored vas jure kamioni I autobusi poželeli da se osetite bezbedno. Ili barem bezbednije nego što jeste. Osećate vetar u kosi ali biste ipak da zaštitite glavu a samim tim I sebe od nebrojenih rizika koji vrebaju na putevima na kojima nema obezbeđenih biciklističkih staza. Vaša dijagnoza je zabrinutost za vašu bezbednost. Lek je biciklistička kaciga.

Biciklističke kacige samo su jedna od mnogih vrsta kaciga koje srećete u svakodnevnom životu. Možda se pitate gde? Koliko je puta pored vas proleteo motociklista bez kacige a Vi se zapitali kuda toliko juri I šta bi moglo da mu se desi. Definitivno niste jedini koji su čitali I o tome kako je neki biciklista zbog nemarnosti I poštovanja propisa pod najmanjom brzinom stradao upravo zbog pada I udarca glavom o beton. Osim toga kacige nose profesionalci. 

Zašto se I sami ne biste tako osećali. Sećate se biciklističkih trka na televiziji ili nekih od onih koji se organizuju u vašem kraju. Pamtite ih po biciklistima koji sa kacigama projure ogromnom brzinom. Neko je ipak tu da se pobrine za njihovi bezbedniost.

Čak se I pojedini manje rizični sportovi odlučuju za obaveznu ili fakultativnu upotrebu kacige. Osim što ste je viđali u borilačkim sportovima poput tekvondoa ili kik-boksa nebrojeno puta ste obratili pažnju na fudbalske golmane koji je posle povreda nose. Biciklistima se pruža šansa da misle na vreme. Hokejaške kacige štite igrače od drugih ljudi. Biciklističke Vas štite I od samih sebe kada nepromišljeno srljate u što veće brzine

Biciklističke kacige obično se smatraju suvišnim detaljem. Ipak, imajte na umu da se upravo one brinu o vašem zdravlju I bezbednosti. Osim toga, kada ulicom projezdite markirani svojom kacigom koja u omiljenoj boji iskazuje vaš biciklistički temperament  I drugi učesnici u saobraćaju smatraće vas ozbiljnijim. Obično se biciklisti sa kacigama smatraju profesionalcima I vozačima na duge staze pa će I vizuelni efekat imati određenu psihičku barijeru kod nesavesnih vozača kamiona, automobila, motora.

Vaše je samo da povedete računa o sebi.
spacer