OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
Sve kategorije > Mašine i alati > Merni instrumenti i merila > Meteorološke stanice
spacer
spacer
Prikazano 1 - 1 od ukupno 1 pronađenih          
Sortiraj:  po ceni  sort po robnoj marki   sort po kategoriji   sort po nazivu   sort                   
spacer
spacer

Meteorološke stanice

spacer
spacer
spacer
spacer     spacer

prodato
Robna marka: PCE group
Profesionalna meteorološka stanica sa touch-screen displejom PCE-FWS 20

Profesionalna meteorološka stanica sa touch-screen displejom PCE-FWS 20

Profesionalna meteorološka stanica  sa touch-screen displejomMeteorološka stanica sa 5 senzora : smer i brzina vetra, temperatura, relativnu vlaga, pritisak i količina padavina / programabilne alarmne vrednosti / USB interfejs / softver za an ...

cena: 27.000,00 din
 
Prikazano 1 - 1 od ukupno 1 pronađenih          
Sortiraj:  po ceni  sort po robnoj marki   sort po kategoriji   sort po nazivu   sort  
spacer
spacer
Meteorološke stanice

Meteorologija predstavlja granu nauke koja se bavi, najskromnije rečeno,  praćenjem vremenskim prilika u atmosferi i uopšte na zemlji kao i prognoziranjem vremena. Da bi se pravilno postupalo prilikom praćenja i prognoze vremena moraju se koristiti kvalitetni merni instrumenti koji imaju određena svojstva. Meteorološke stanice mogu biti raznolike u zavisnosti od doze profesionalnosti na kojoj se insistira. Dakle, prognoza vremena može se vršiti u okviru globalne prognoze ali i u pojedinačnim prognozama. Meteorološke stanice bi valjalo da poseduju mnoge ustanove i institucije a one se postalvjaju na raznim mestima u gradovima i selima ali i nenaseljenim mestima kako bi se pratile promene koje se događaju u atmosferi. 

Meteorološke stanice mogu imati nekoliko senzora a mi ćemo navesti onu koja je kod nas u ponudi. Ova stanica ima pet senzora i oni se tiču merenja smera i brzine vetra zatim temperature i relativne vlažnosti vazduha ali i pritisa i količine padavina. USB interfejs takođe može odlikovati ove kućne meteorološke stanice. One rade na baterije koje se mogu puniti a takođe poseduju i softver za analizu vremena. Meteorološke stanice ovog tipa mogu se smatrati veoma multifunkcionalnim uređajem a taj uređaj prevazilazi očekivanja. 

Uređaj koji u isto vreme meri temperaturu i relativnu vlažnost vazduha kao i količinu padavina i sve osobine vetra sigurno je jedan od najpoželjnijih kod mnogih koji vole da znaju i imaju zabeleženo kakvo je vreme u kom trenutku bilo.  Različite alarmne funkcije takođe omogućuju da se određene promene u atmosferi manifestuju i zabeleže u rekordnim čuvanjima. Rezultati merenja se mogu slati do bazne stanice koja je udaljena i do sto metara gde se oni dalje prerađuju i na osnovu kojih se mogu dati zapažanja i zaključivanja iz narednih dana. Rekordne odnosno ekstremne vrednosti mogu se i automatski učivtavati u meteorološku stanicu i uvek se iznova mogu restartovati. Sve u svemu, meteorološke stanice su pogodne za manja mesta što ih čini veoma kvalitetnim za najprofesionalnija merenja.
spacer
       
spacer