OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

spacer
Oprema za bazene

Ukoliko ste ljubitelji vode i volite da se kupate u raznim uslovima bilo da je to jezero, reka more ili bilo kakav drugi izvor vode onda su bazeni svakako pravi izbor za vas. Ako ste se već prethodno odlučili za posedovanje bazena pa u svom okruženju imate izidan ili postavljen konstrukcijski bazen onda ste svesni da to snosi i određenu dozu odgovornosti i održavanja. Održavanje bazena najpre se odnosi na održavanje u fizičkom smislu ali i održavanje u hemijskom smislu. 

Održavanje u fizičkom smislu odnosni se na one poslove koji treba da obezbede kvalitetno stajanje vode u bazenu, izdržljivost bazena te fizičku preradu vode. Pod tim se podrazumevaju otakanja stare i točenje nove vode ili dopunjavanje bazena. Da bi se voda fizički čistila postoje određeni filteri koji se ugrađuju na pojedinim mestima u bazenu a imaju za zadatak da vodu filtriraju i pročiste od čvrstih materijala koji mogu napadati u vodu. Što se hemijskog održavanja i čišćenja vode tiče, tu se najpre misli na one trenutke kada se u vodu stavljaju pojedine hemikalije. Te hemikalije mogu biti različitog tipa. Najčešće se voda u velikim bazenima čisti uz pomoć hlora. Hlor se valja dozirati u ograničenim količinama jer može imati štetno dejstvo po zdravlje ljudi. Što se onih manjih, kućnih bazena tiče, treba reći da se čišćenje njih odvija na veoma sličan način. 

Tabletice hlora koje se mogu nabaviti na našem sajtu su u stvari veoma delotvorne. Pa hajmo reći i koju reč o njima. Sani granulat tabletice su zapravo granule bele boje koje imaju izuzetno antimikrobsko dejstvo sa blagim mirisom hlora. Ove hemijske supstance imaju za zadatak da ubiju sve viruse i bakterije koje se mogu stvoriti u vodi tokom dugog stajanja vode. Hlorne granule se brzo i neprimetno rastvaraju u vodi, a prilikom toga ne utiču na promenu PH i alkaliteta vode te se češće mogu upotrebljavati za čišćenje vode. Naravno postoje propisane mere koje se mogu koristiti a kreću se oko 150 gr granulata na deset kubnih metara vode.

spacer