OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0
akcija
Pneumatska heftalica KN 14 GUDE - proizvod na akciji

Pneumatska heftalica KN 14 GUDE

cena: 6.175,00 din
4.340,00 din
akcija
Pneumatski zabijač eksera AF506 MAKITA - proizvod na akciji

Pneumatski zabijač eksera AF506 MAKITA

cena: 16.590,00 din
13.190,00 din
akcija
Pneumatska heftalica DKG 80/16 Metabo - proizvod na akciji

Pneumatska heftalica DKG 80/16 Metabo

cena: 16.200,00 din
15.059,00 din
novo
DeWalt heftalica 2 u 1 DPSB2IN1

DeWalt heftalica 2 u 1 DPSB2IN1

cena: 17.918,00 din
novo
Pneumatska heftalica za eksere DSN 50 Metabo - proizvod na akciji

Pneumatska heftalica za eksere DSN 50 Metabo

cena: 20.250,00 din
18.829,00 din
akcija
Pneumatska heftalica kombinovana DKNG 40/50 Metabo - proizvod na akciji

Pneumatska heftalica kombinovana DKNG 40/50 Metabo

cena: 23.100,00 din
21.479,00 din

Pneumatske heftalice

Pneumatske heftalice

Kada smo govorili o heftalicama rekli smo da je taj alat izuzetno praktičan alat koji služi najpre za spajanje mnogih površina. O heftalicama kao kućnom alatu smo govorili u okviru kancelarijskih pomagala pa smo tada rekli da se heftalice koriste u svrhu spajanja kartona ili papira I u svrhu preraspodele dokumenata. Heftalice smo pominjali I u električnim alatima I to one koje imaju za svrhu da spajaju određene predmete od drveta ili za heftanje papira u drvo ili zid. Heftalice su svakako izuzetno korišćene sprave na mnogim poljima što ih čini veoma rasprostranjenim u raznim oblastima. 

Heftalice su uređaji koji u sebi imaju spajalice. Spajalice se pod dejstvom određene sile ispaljuju I imaju za shrhu upravo ono što im I ime kazuje- da spajaju određene površine. Spajalice su veoma bitni predmeti I oni su promenljivi delovi u heftalice. Ako heftalica predstavlja bazu u kojoj se spajalice nalaze I alat uz pomoć kog se koriste onda bi se spajalice mogle smatrati zamenjivim ulošcima. 

Da se ne bismo mnogo zadržavali na tome šta su spajalice I koja im je funkcija pomenućemo samo da pneumatske heftalice predstavljaju vrlo interesantan alat. Ovaj alat koristi kompresovani vazduh koji proizvodi silu. Uz pomoć ove sile veoma se lako hefta odnosno spaja. Vrlo je verovatno da se pneumatika u narednim razdobljima dosta iskoristi ali se može reći da su danas heftalice ovog tipa malo po strani. 

Heftalice sa pneumatskim pokretanjem su idealne za drvo. Njihov ergonomski dizajn omogućava da rad sa ovim heftalicama bude pravo uživanje. Koliko su ove heftalice bitne možda najbolje možemo videti u oblasti tapetarstva il istolarije. Stolarski poslovi takođe ui mnogome zavise od heftalica. 

Heftalice se takođe mogu koristiti I u tekstilnoj industriji I to baš u onim segmentima koji se tiču tapaciranja nameštaja. Naime, tapiserija se na nameštaj postavlja upravo uz pomoć heftalica, bilo da su pneumatske ili obične mehaničke.