OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0
akcija
Nožna pumpa za vazduh Jilong - proizvod na akciji

Nožna pumpa za vazduh Jilong

cena: 599,00 din
450,00 din
novo
Nožna pumpa 55x120mm

Nožna pumpa 55x120mm

cena: 1.799,00 din
akcija
Električna vazdušna pumpa 12V / 220V INTEX 66634 - proizvod na akciji

Električna vazdušna pumpa 12V / 220V INTEX 66634

cena: 2.395,00 din
1.990,00 din
prodato
Pumpa ručna 38X500mm WOMAX

Pumpa ručna 38X500mm WOMAX

cena: 400,00 din

Pumpe za naduvavanje

Pumpe za naduvavanje

Pumpa je mehanički uređaj koji pokreće, širi i skuplja fluide (tečnosti i gasovi) pomoću usisavanja ili promene pritiska. Pumpa predaje mehaničku energiju fluidu na račun razlike pritisaka.

Na osnovu ovih određenja postoje raznolike namene pumpi. Prvom pumpom ikada napravljenom smatra se Arhimedova zavrtanj iz trećeg veka pre nove ere koje se u Asiriji upotrebljavao čak četiri veka, iako su verovatno prve pumpe nastale u Mesopotamiji i Starom Egiptu za potrebe navodnjavanja. Danas se pod rečju pumpa sve više podrazumevaju pumpe za pumpanje odnosno naduvavanje u svakodnevnoj upotrebi.

Koliko ste se samo puta uhvatili za glavu kada vam na putu ispusti guma na automobilu. Vozite daleko od najbližeg sela bicikla i pukne vam guma. U rancu imate rezervnu, ali nemate pumpu. Treba vam pumpa da naduvate loptu, dušek za plažu, krevet na naduvavanje, gumu na ručnim kolicima? Mislite o tome na vreme.

U zavisnosti od toga koja je konkretna namena postoje mnoge različite vrste pumpi za dušeke i vazdušne krevete. Sigurno je da ste često koristili kompresor na benzinskim stanicama za bilo koju vrstu naduvavanja. Ipak, nije vam uvek ovakva stanica na dohvat ruke.

Pumpe za naduvavanje koje mi nudimo različitog su karaktera i različitih namena. Ručna pumpa za dušeke uglavnom je najefikasnija za pumpanje lopti i guma nešto manje zapremine. Njome možete naduvati gumu od bicikle, kolica, loptu ili dušek za plažu. Kada je u pitanju naduvavanje nekih malo većih predmeta na naduvavanje možete se poslužiti nožnom pumpom. Osim što ćete uštedeti energiju jer nogom pumpate brže, uštedećete i vreme namenjeno naduvavanju.

Ukoliko ste neko od onih koji više vole da odmaraju i uživaju nego da aktivno majstorišu po kući za vas je pravo rešenje električna pumpa za vatduh. Električnu pumpu za naduvavanje ubodite u struju, prislonite uz ventil i pustite je da sama obavi posao.

Ono što je sigurno najupečatljivije kod svih pumpi za naduvavanje jeste ulazni ventil koji vam takođe često pravi glavobolje. Nabavite  za sebe pumpu na kojoj je prostim menjanjem nastavaka moguće napumpati bilo koju gumu. Osim toga, ukoliko vam je potreban barometar možete priuštiti i pumpu sa dva cilindra i barometrom kojom ćete naduvati gume na automobilu.