OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0

Bandažeri 108 Handwraps Everlast

cena: 900,00 din
 • Bandažeri 108 Handwraps Red Everlast 900,00 din detaljnije Detaljnije
 • Bandažeri 108 Handwraps PINK Everlast rasprodat detaljnije Detaljnije
 • Boks rukavice za sparing koža 939 L Sporter

  cena: 2.989,00 din
 • Boks rukavice za sparing koža 939 XL Sporter 2.989,00 din detaljnije Detaljnije
 • Boks rukavice za sparing koža 938 B/XL crne Sporter

  cena: 3.100,00 din
 • Boks rukavice za sparing koža 938 R/L crvene Sporter 3.100,00 din detaljnije Detaljnije
 • Boks rukavice BOSTON

  cena: 3.299,00 din

  Rukavice za boks, fitnes...

  Rukavice za boks i fitnes

  Boks, ili plemenita veština (omiljeno ime među njegovim ljubiteljima), je sport i borilačka veština u kojem dva učesnika slične težine udaraju jedan drugog svojim pesnicama u toku serije trominutnih intervala koji se zovu "runde". I u amaterskom i u profesionalnom boksu takmičari, koji se nazivaju "bokseri" ili borci, izbegavaju udarce svoga protivnika, istovremeno pokušavajući da oni njemu zadaju udarac. Bodovi se dobijaju za čist, čvrst udarac (spoljnom stranom skupljene šake) u dozvoljenu oblast prednje strane protivnikovog tela iznad pojasa, pri čemu se udarci u glavu i torzo posebno vrednuju i cene. Borac koji dobije više bodova posle predviđenog broja rundi proglašava se pobednikom. Pobeda se takođe može steći ako se protivnik obori na pod ringa i ne uspe da se podigne dok sudija u ringu ne izbroji do deset ili ako je protivnik isuviše povređen da bi nastavio borbu. 

  Pri beleženju postignutih rezultata u karijeri tehnički nokauti se broje kao nokauti i ubrajaju u ukupan broj nokauta koje je neki bokser postigao. Tehnički nokaut može da se desi u bilo kojem trenutku meča. Zbog činjenice da u boksu nije dozvoljeno protivnika udarati dok je na podu, I zbog toga da postoje stroga pravila u koji deo tela i na koji način se sme udarati protivnik, boks se često naziva i 'plemenitom veštinom'. Osnovna bokserska oprema su bokserske rukavice i bandaže za ruke. 

  Bandaže su zavoji kojima se oblaže šaka da se učvrste kosti i spreči ozleda prilikom udaraca, a rukavice delom amortizuju udarac i sprečavaju ozlede kao što su ogrebotine i sl. Rukavice imaju propisanu težinu za takmičenja po pravilima pojedine bokserske federacije. Bokser takođe mora da ima i zaštitu za zube kako ne bi došlo do povrede. 

  Borba se odvija u ograđenom ringu. Bokseri u amaterskom boksu moraju biti odeveni u sportski dres, treba da nose boksersku zaštitnu kacigu, koja ima funkciju sprečavanja jačih povreda. Takođe, kaciga ne štiti bradu boksera koja je isto izložena direktnim udarcima. Bokseri u profesionalnom boksu ne nose kacige, niti moraju imati dres na gornjem delu tela. Glavna bokserska oprema su bokserske rukavice i bandažeri za ruke. Bandažeri su zavoji kojima se oblažu šake u cilju sprečavanja povreda prilikom boksovanja. Bandažeri učvrčćuju kosti, do rukavice delimično amortizuju udarac i smanjuju mogućnost ozlede boksera kao što su ogrebotine i slično. 

  Rukavice se razlikuju po težini u zavisnosti od pravila odredjene bokserske federacije. Dodatna oprema vrlo bitna za boksere su suspenzori i gume za zube, a kod žena i štitnici za grudi. Boks meč se odvija u ograđenom prostoru koji se zove ring i koji ima propisane veličinu u zavisnosti od federacije.