OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0

Ugradni sef KS 250

cena: 22.000,00 din

Depozitni sef KS 300

cena: 44.999,00 din
prodato
Kovčeg za novac 152x118x80 VARO

Kovčeg za novac 152x118x80 VARO

cena: 1.085,00 din

Sefovi

Sefovi

Čuvajte dragocenosti u  sefovima iz naše ponude Kako bi sačivali svoje dragocenosti ili neka važna dokumenta na sigurnom, najbolji način za to su sefovi. Sefovi su "kutije" raznih veličina, oblika, brava, načina rukovanja, izrađene od različitih materijala... Usvojeno je neko mišljenje da su sefovi neophodni isključivo bogatim i poslovnim ljudima, ali to nije tačno. Svaki čovek ima neku dragocenost, bilo da je to materijalna ili neka druga vrsta dragocenosti, koju želi da "skloni" od drugih i jedino on ima pristup tome. Sefovi su dakle namenjeni svima, i danas ih sve više koriste "obični" ljudi. 

Reč sef nastala je od engleske reči safe, što znači sigurno, bezbedno (u ovom slučaju sigurno mesto). U sef možete staviti šta god poželite. To je stvar izbora. Ne mora se u njemu čuvati samo novac. On u velikoj meri uvećava bezbednost poslovanja i isto tako smanjuje broj izdataka prouzrokovanih krađom. Otporan je na nasilno ili neželjeno otvaranje. Uglavnom se učvršćuju za pod ili zid kako bi se sprečilo njihovo prenošenje. Može se reći da je sef deo sistema koji služi za mehaničku zaštitu. U slučaju da dođe do provale mogu se desiti manja ili veća oštećenja, ali ono što je dobro jeste to da osiguranje uglavnom to pokriva i nadoknađuje. Ako pametno odaberete sef i pravilno ga koristite može trajati čak decenijama. 

Savremeni sefovi poseduju mehaničku i elektronsku bravu. Kod elektronske brave za otvaranje sefa koristi se šifra. Nju je najbolje da ne zapisujete nigde, kako je neko ne bi pronašao, već je pamtite. Što šifra ima više karaktera (znakova, slova, brojeva) manja je mogućnost da vam neko "provali" šifru. Kada su u pitanju sefovi i sa mehaničkom i sa elektronskom bravom, mehanička se koristi samo u slučajevima kada se sef ne može otvoriti elektronskom bravom. U našoj ponudi imate razne vrste sefova. Elektronske, mehaničke, ugradne... Otvaranje funkioniše pomoću šifre, ključa ili otiska prsta. Šifru određujete vi, i najpoželjnije je da je samo vi i znate. Što se tiče ključeva, uglavnom se dobijaju u paru jer se u mnogim slučajevima jedan od ključeve vrlo brzo izgubi. Otvaranje pomoću otiska prsta funkcioniše na dodir. Prislonite prst na određeni čitak otisaka, i jedino ćete vi pomoću vašeg otiska moći da imate pristup sefu jer je čitač otisaka nemoguće prevariti. Možete ih držati gde god poželite a gde ih je moguće ugraditi. Postoje i oni otporni na vodu i vatru. To su proizvodi modernije tehnologije, ali ta njihova prednost uslovljava i višu cenu. Procenite sami da li vam je neophodan sef takve vrste. 

Takođe, na mnogim sefovima postoji alarm koji se aktivira pri svakom nasilnom pokušaju otvaranja sefa. Iako možda mislite da vam sef nije potreban, razmislite još jednom. Iz prakse znamo da kada jednom počnete da ga koristite, pašće vam na pamet brdo stvari koje biste stavili u njega. Neka istraživanja su pokazala i to da se ljudi koji poseduju sef osećaju daleko sigurnije i bezbednije od onih koji ih nemaju. Stoga, ipak razmotrite stvari ponovo. Kod većine sefova brave su zaštićene od bušenja što je još jedna od dobrih stvari ovih "sprava". 
Osigurajte sebe i svoju okolinu, ne strepite kad god izađete iz kuće da li ćete sve nači na svom mestu i nemojte biti štedljivi na ovakvim stvarima. One će uštedeti Vama i sprečiti iznenadni nestanak vrednih stvari.

Naručite sef na našem sajtu i kada ga donese kurirska služba tada ga i platite. Povoljne cene sefova - brza isporuka