OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0
novo
Struna basic line 1.3mm 15m Einhell

Struna basic line 1.3mm 15m Einhell

cena: 262,00 din
 • Struna basic line 1.6mm 15m Einhell 310,00 din detaljnije Detaljnije
 • Struna basic line 2.0mm 15m Einhell 377,00 din detaljnije Detaljnije
 • novo
  Struna super cut line 2.0mm 15m Einhell

  Struna super cut line 2.0mm 15m Einhell

  cena: 392,00 din
 • Struna super cut line 3.0mm 15m Einhell 622,00 din detaljnije Detaljnije
 • Struna super cut line 2.4mm 15m Einhell rasprodat detaljnije Detaljnije
 • Najlon za trimer 50m/1.3mm WOMAX

  cena: 397,00 din
 • Najlon za trimer 50m/1.65mm WOMAX 455,00 din detaljnije Detaljnije
 • Najlon za trimer 50m/2.0mm WOMAX 505,00 din detaljnije Detaljnije
 • Najlon za trimer 50m/2.70mm WOMAX 869,00 din detaljnije Detaljnije
 • Najlon za trimer 50m/2.4mm WOMAX rasprodat detaljnije Detaljnije
 • Strune i glave za trimere

  Strune i glave za trimere

  Setimo se samo koliko je puta kosa kao sprava za košenje trave bila pomenuta kroz istoriju, kako kroz naučnu istoriju tako i kroz mnoga umetnička dela, pre svega književna a zatim i slikarska. Da je košenje trave veoma bitno, govori i to da su se kosidbe po Rusiji u velikim poljima odvijale gotovo nedeljama. Košenje trave je veoma bitan proces kako zbog rehabilitacije same trave i ishrane životinja tako i zbog održavanja higijene životnog prostora. 

  Da sad ne bismo previše odlazili u ruralnu sferu košenja trave i govorili o značaju trave za ishranu stoke, prebacićemo vizuru samo na estetski momenat košenja. I baš se iz tog estetskog momenta košenja razvila i posebna mašina koja danas ima za svrhu da životni prostor održava urednim. Naime, sigurno su se pre trimera za košenje i održavanje trave, pojavile samohodne kosačice, ali se trimer smatra nezamenjivim uređajem za održavanje travnatih površina kada je trava već blago pokošena. Ponekad se naravno događa da trimeri, koji predstavljaju veoma bitan uređaj koji funkcioniše na struju ili gorivo, otkažu poslušnost i to samo iz banalnih razloga. Naime, pod banalnim razlozima se podrazumevaju blagi kvarovi kao što su oštećenja glave trimera ili oštećenja strune koja služi za sečenje trave. 

  Da se ovakvi slučajevi ne bi dešavali najbolje je da što kažu mladi “u šteku” odnosno negde u zapećku imate rezervnu glavu ili strunu koju možete naručiti kod nas. Trimer se naime sastoji od drške koja je dugačka i koja se nosi na jednom ili oba ramena, motora i glave odnosno strune. Uz pomoć poslednja dva vrši se sečenje trave i to tako što motor obezbeđuje velike brzine rotacija. 

  Rotiranje motora obezbeđuje rotaciju sečiva koje na veoma lak i precizan način održava određenu visinu trave koja se trimuje. Dakle, trimer predstavlja univerzalnu kosačicu na kojoj se menjaju potrošni delovi kao što su glave i strune za trimere. Trimeri su veoma cenjeni uređaji i koriste se u domaćinstvima ali i u javnim komunalnim preduzećima.

  Strune za trimere svih kvaliteta i namena možete naručiti na našem sajtu. takodje Vam nudimo i veliki izbor glava za trimere za profesionalce i kućne korisnike