OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
Sve kategorije > Mašine i alati > Merni instrumenti i merila > Subitori
spacer
spacer
spacer
spacer

Subitori

spacer
spacer
spacer
spacer     spacer

Robna marka: Insize
Subitor sa satom 35mm INSIZE

Subitor sa satom 35mm INSIZE

Subitor sa satom 35mm INSIZE ...

cena: 17.640,00 din
18.390,00 din detaljnije Detaljnije
29.602,00 din detaljnije Detaljnije
32.792,00 din detaljnije Detaljnije
 
spacer
spacer
Subitori

Subitor je nesumnjivo jedan od alata koji je svakako poželjan u mnogim alatskim torbama ali je još uvek jedan od vrlo mističnih i neispitanih alata. Naime, mnogo je mali procenat ljudi koji su uopšte čuli za subitor a još manji je procenat onih koji znaju za šta se on koristi. Pa krenimo uopšteno i ukratko. Dakle, subitor predstavlja vrlo korisnu napravu koja se korsiti u auto industriji i u popravci automobila više za dijagnostiku nego za stvarnu delatnost rada. 

Subitor ima za zadatak da izmeri otvor odnosno rupu tj. prečnik rupe koja se na određenom predmetu nalazi. Većina subitora ima i merač prečnika i subitorski sat koji se nalazi najčešće na frontalnom delu subitora. Vrlo je bitno napomenuti da je subitor jedan od alata koji se vrlo često koristi i veoma je praktičan, funkcionalan i što je još bitnije lak i jednostavan za upotrebu. Subitori mogu meriti velike i male prečnike iako se njihova funkcija zapravo svodi na merenje prečnika rupa manjeg intenziteta.  

Najbolje bi zapravo bilo, da se ne govori o uopštenim krakteristikama nego da se na primeru vidi koliko je subitor praktičan i kakve su njegove osobine i to posmatrajući upravo jedan univerzalni subitor koji bi se mogao iskoristiti kao paradigma radi lakšeg snalaženja.

Opseg tog jednog meta subitora ili subitora pokazatelja bio bi negde između osamnaest i trideset i pet milimetara, ali pojedini subitori mogu meriti i veće prečnike. Vrlo je bitno napomenuti da određeni subitori prave greške koje se tolerišu a koje se mogu kretati u vrednostima oko 0,015 mm u plusu ili minusu. 

Subitori imaju integrisane indikatore i dial indikatore koji vrlo verodostojno pokazuju sve tražene vrednote. Subitori se čuvaju u posebnim futrolama i služe najčešće za ispitivanje sitnih promena na automobilu ali i u mnoge druge svrhe. Sigurno je da su subitori manje poznati uređaji u odnosu na mnoge druge merne instrumente ali su ipak dosta korišćeni tamo gde se poznaje njihova namena i upotrebna vrednost.
spacer
       
spacer