OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

Vreća za spavanje CHAKRA Easy Camp crna

Vreća za spavanje CHAKRA Easy Camp crna

cena: 2.989,00 din
  • Vreća za spavanje CHAKRA Easy Camp crvena rasprodat detaljnije Detaljnije
prodato
Vreća za spavanje 190 x 75cm

Vreća za spavanje 190 x 75cm

cena: 1.890,00 din
prodato
Vreća za spavanje 75x220 crna

Vreća za spavanje 75x220 crna

cena: 2.699,00 din
spacer
Vreća za spavanje

Vreća za spavanje je zaštitna "torba" za spavanje, u suštini ćebe koje može da se zatvori sa patent zatvaračem ili sličnim sredstvom, a funkcioniše kao krevet u situacijama u kojima krevet nije dostupn (npr. kada kampovanje, planinarenje, brdo šetnja ili penjanje ). Osnovna svrha vreće za spavanje je da pruži toplotnu izolaciju. Ona takođe štiti, u izvesnoj meri, od vetra i padavina, ali šator obavlja ove funkcije bolje. Donja površina zna da bude veoma neravna i gruba za spavanje, tako da se podloga za spavanje obično koristi kao dodatak za tu namenu. Bivak vreća ( bivi ) je vodootporni pokrivač za vreću za spavanje koji se može koristiti umesto šatora, ako dođe do vremenskih nepogoda .

Ukoliko stalno putujete, često menjate mesto boravka ili jednostavno volite prirodu, kampovanje I izlete, idealna stvar za Vas jeste vreća za spavanje. Ne samo za već nabrojane profile ličnosti, I sklonosti ljudi već vreće za spavanje su neophodne svima. Samim tim što je to vreća u kojoj se spava kao i u samom krevetu, govori o tome da je moramo posedovati. Često se zapitate: Zašto ? Prosto je. Gde god krenuli, na izlet, obližnji kej, putovanje, par sati provedenih u parku, na plaži ili bilo kom mestu, nikada ne znate kada će Vam se prispavati. Upravo zbog toga vreća uvek može pomoći. Kako u pogledu relaksacije, odmaranja tako i čvrstog sna, zašta je i namenjena.  

Glavna svrha vreće za spavanje je pružanje izolacije i toplote. Pruža nam zaštitu od vetra, raznovrsnih padavina, i daje privatnost tj. sakriva od pogleda. Deo baze vreće za spavanje, uglavnom je napravljen tako da ublažava neprijatne neravnine na zemlji, a još bolje za ublaživanje stvara kombinaciju sa podlogama napravljenih za ovu svrhu. Vreća za spavanje se često koristi u kombinaciji sa šatorom, kako se i preporučuje, jer na primer ukoliko dodje do toga da voda dospe do šatora, vreća za spavanje je neće primiti. Za kraći boravak u prirodi ili kampovanje je neizostavna. Veoma je zastupljena u boravcima na planinama, gde zahteva posebnu debljinu i kvalitet, jer pored njene osnovne svrhe, koliko-toliko udobnosti spavanje, što je i namena, treba dati toplinu telu, naročito tokom ledenih dana, a pogotovo noći čije su temperature konstantno u minusu. 

Toplotu možemo dobiti debljinom, bolje izolovanom vrećom. Takodje pruža zaštitu od vlage i prljanja. Vrsta toplotnog izolatora u vreći zavisi od klime u kojoj ćete je koristiti. Ukoliko je koristite u uslovima sa većom vlažnosti vazduha, niskih temperature to su vreće sa sintetičkom izolacijom. Za zaštitu su još pogodnije perjane vreće, koje su lakše, kompaktinje i prijatnije. Postoje i vreće za zaustavljanje isparavanja sa membranom. Takve se koriste za ekstremno niske temperature. Podloge su veoma bitne, jer ukoliko se ispod nalazi sneg, mora se postaviti dobar izolator kako ne biste svojim telom topili sneg. 

Danas su na raspolaganju razne podloge za naduvavanje, što je verovatno i najbolje rešenje. Vreća je veoma praktična jer je malog obima, toliko da može stati u ranac ili torbu. Pogodna je za bilo koju svrhu spoljnog provodjenja vremena, tako da je toplo preporučujemo. U našoj ponudi pronađite onu koja najviše odgovara Vašoj nameni vreće za spavanje. Za ekstremne predele se nemojte oslanjati na vreće, ali na već navedene predele i prostore je neizostavna i vrlo poželjna.
spacer