OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

prodato
GN 245 Vertikalni zamrzivač ELIN

GN 245 Vertikalni zamrzivač ELIN

cena: 25.373,00 din
prodato
TCF 19 XA Horizontalni zamrzivać ELIN

TCF 19 XA Horizontalni zamrzivać ELIN

cena: 27.679,00 din
prodato
Vertikalni zamrzivač VF 250 VOX

Vertikalni zamrzivač VF 250 VOX

cena: 28.560,00 din
prodato
Horizontalni zamrzivač HS-260C MIDEA

Horizontalni zamrzivač HS-260C MIDEA

cena: 29.400,00 din
prodato
Horizontalni zamrzivač CCHE 210 CANDY

Horizontalni zamrzivač CCHE 210 CANDY

cena: 30.990,00 din
prodato
 Vertikalni zamrzivač VF 250 IX VOX

Vertikalni zamrzivač VF 250 IX VOX

cena: 32.400,00 din
prodato
Horizontalni zamrzivač HS-390C MIDEA

Horizontalni zamrzivač HS-390C MIDEA

cena: 35.040,00 din
prodato
Zamrzivač HS-241FN MIDEA

Zamrzivač HS-241FN MIDEA

cena: 36.240,00 din
spacer
Zamrzivači

Izaberite zamrzivač po vašoj meri. Upotreba zamrzivača u danasnje vreme je veoma zastupljena. Proizvodaci prate najnovije svetske tehnologije I standarde I u skladu sa tim proizvode visoko kvalitetne zamrzivače. Proizvode ih u vise kategorija: zamrzivači vertikalni, kombinovani zamrzivači sa frižiderom I horizontalni zamrzivači. Oni se proizvode u raznim dimenzijama. Upotreba I rukovanje zamrzivačima je jednostavna, ali zahteva poznavanje njihovih karakteristika I mogućnosti kako bi moglo da se pravilno koriste. 

Pre upotrebe treba očistiti unutrašnje delove zamrzivača. Treba regulisati prednje nogare za nivelisanje uredaja. Treba postaviti zamrzivač u suvu prostoriju koja se redovno provetrava. Treba ostaviti razmak od najmanje 5 cm izmedu uredjaja I površine koja je iznad njega I iza njega.

Dozvoljena temperatura okoline za pravilan rad zamrzivača je uslovljena izradom zamrzivača, sto je navedeno I na odgovarajućoj pločici. Klasa temperaturne okoline zamrzivača: N(normalni) od + 16C do + 32C, ST(suptropski) od+18C do +38C, T(tropski) od +18C do + 43C. Moraju se poštovati pravila zamrzavanja hrane. Kada odvojite hranu koju želite da zamrznete, na manje delove (maksimalno 1 kg) stavite ih u polietilenske kese ili ih zamotajte aluminijumskom folijom, hermetički ih zapakujte, ukoliko je to moguće, zabeležite datum pakovanja I odložite hranu u odgovarajuću pregradu zamrzivača. 

Kod jednokompresorskih zamrzivača treba paziti da temperatura okoline ne bude manja od dozvoljene. Ako je zamrzivač duze vremena izložen nižoj temperaturi, u rashladnom delu biće normalna temperatura, a povećavaće se temperatura u zamrzivaču, što skraćuje vreme čuvanja namirnica, a namirnice mogu i da se otope.Takvi zamrzivači nisu namenjeni za korišćenje u prostorijama koje se ne greju stalno, napr. viklendice. Kada ste uključili zamrzivač, potrebno je da prodju tri sata kako bi on dostigao temperaturu koja je potrebna za zamrzavanje. Ako zelite da zamrzivač ne koristite duže vreme, okrenite dugme termostata u položaj 0(stop). Prekinite dovod električne energije, zamrzivač ispraznite, otopite, očistite i ostavite vrata pritvorena. 

Odmrzavanje: Led koji se formira u komoricama zamrzivača treba da se odstrani kada dostigne debljinu od 3-4 mm. U suprotnom, zamrzivač je manje efikasan i povećava se utrošak energije. Nemojte koristiti mehanička sredstva ili druge stvari za ubrzavanje procesa odmrzavanja zamrzivača osim onih koje preporučuje proizvodač. Nikada ne koristite metalne predmete. Neophodno je zamrzivač odmrzavati dva puta godišnje.

Hrana obrađena zamrzavanjem je najsličnija svežoj. Tim procesom se skraćuje vreme kuvanja i povećava svarljivost, a namirnice su dostupne cele godine.

Zamrzavanje je postupak obrade namirnica uz pomoć niske temperature. Tako se zaustavljaju biohemijske i fermentacijske promene, kao i delovanje mikroorganizama. S obzirom da je proces zamrzavanja brz, ne mogu da se formiraju ledeni kristali koji bi oštetili ćelijske strukture. Upravo zbog toga, na ovaj način može da se sačuva više minerala i vitamina nego bilo kojom drugom metodom. 

Zamrzavanju se pribegava i kada ostanu namirnice ili pripremljena jela, a ne mogu da se potroše u narednih nekoliko dana. Međutim, ne mogu sve namirnice da se zamrznu.
Odmrzavanjem dolazi do fizičko-hemijskih promena u strukturi  namirnica (naročito mesa), mada one ne moraju da uzrokuju organoleptičke promene (boje, mirisa, ukusa).

Priprema hrane za zamrzavanje: Posude nikada ne treba puniti do vrha, jer zamrznuta hrana ima veću zapreminu. Pre zatvaranja kese u kojoj će hrana biti zamrznuta, treba istisnuti vazduh, jer on isušuje namirnicu, pa može doći do oksidativnih procesa koji stvaraju neprijatan miris. Sa mesa treba skinutu kožicu i masnoću, jer one skraćuju rok trajanja. Neke namirnice nije preporučljivo zamrzavati, jer gube organoleptička svojstva: majonez, kuvana jaja, sve vrste salata, svež paradajz, kuvani krompir. Pršuta i kobasice izgube ukus, a slanina se često užegne.
spacer