OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0

Akumulatorski sekači za tepihe, tkanine

Akumulatorski sekači za sečenje tepiha, tkanine

Akumulatorski sekčai za sečenje tepiha ili tkanina su posebno dizajnirani akumulatorski alati koji imaju usko specijalizovanu upotrebu. Ipak, šire gledano i ovaj alat može da se koristi u razne svrhe koje su gotovo tematski nepovezane sa njihovom osnovnom funkcijom. Sekači za sečenje tepiha i tkanina mogu se koristiti u svim radnjama koje se bave pozamanterijskim i tekstilnim radom jer su ovi alati pogodni za ravno sečenje po meri. Kada je u pitanju tkanina oni mogu seći razne materijale veoma kvalitetnim i preciznim rezovima. S druge strane, sečenje tepiha po meri, skraćivanje iz raznih razloga ili oblikovanje tekstila nikada nije bilo lakše uz akumulatorske sekače. Akumulatorski sekači omogućuju brzu i laku upotrebu upravo jer se mogu skinuti sa žičanog dotoka struje. 

Ova mobilnost omogućuje različite manevre prilikom sečenja. Gumirana i ergonomski oblikovana drška omogućuje ugodan rad čak i sa nešto težim alatima. Kako ne postoji velika vibracija tokom rada, uređaj se zbog svoje male mase gotovo i ne oseća. Vrlo je bitno vratiti se i na početak teksta te skrenuti pažnju na to da pojedini  sekači imaju sečiva koja se mogu koristiti i za sečenje trave odnosno žive ograde pa vidimo multipraktičnost ovoga uređaja- Posebno obrađena i dugotrajna sečiva daju alatu za sečenje tepiha i tkanine posebnu kvalitativnu dimenziju. Crvena LED dioda kod pojedinih alata upozorava na pražnjenje baterije i preopterećenje uređaja što dovodi do blagovremenog isključivanja i svakako do skretanja pažnje te povećanja bezbednosti. LED indikatori mogu takođe upućivati i na dozu napunjenosti baterije. 

Pojedini alati funkcionišu i po principu ravnih brusilica pa korsite snažne motore od čak 900 W. Mašine ovog tipa često su BOSCH-ova proizvodnja. Pojedini od ovih alata prilagođeni su modernim standardima te je moguće podesiti ih i za levoruke.  

Vrlo je bitno imati na umu da se akumulatorski sekači za sečenje tepiha i tkanine koriste u raznim uslvoima te da valja uvek voditi računa o naoštrenosti noževa koji se kod mnogih alata mogu menjati čak i bez upotrebe alata.