OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
Sve kategorije > Mašine i alati > Zavarivanje i lemljenje > Aparati za tačkasto zavarivanje
spacer
spacer
spacer
spacer

Aparati za tačkasto zavarivanje

spacer
spacer
spacer
spacer     spacer

prodato
Robna marka: GYS
Aparat za tačkasto zavarivanje GYSPOT 32D.C GYS

Aparat za tačkasto zavarivanje GYSPOT 32D.C GYS

Aparat za tačkasto zavarivanje GYSPOT 32D.C GYSPogodna oprema za zavarivanje karoserije. Ovaj tradicionalni AC aparat za tačkasto zavarivanje zavaruje veoma kvalitetno mesto vara, uključujući čelik visoke čvrstoće. Zahvaljujući novim elektron ...

cena: 465.600,00 din
 
spacer
spacer
Aparati za tačkasto zavarivanje

Tačkasto zavarivanje predstavlja proces zavarivanja koji se razlikuje od ponekih varilačkih procesa koje viđamo u svakodnevnim životu. Osim tačkastog zavarivanja postoje i razne druge varijante zavarivanja, kao što su šavno, bradavičasto, zavarivanje zbijanjem ili zavarivanje varničenjem.  Proces tačkastog zavarivanja koristi toplotu koja nastaje usled razlike u otporu, te se vrši zavarivanje tačkastim spajanjem. 

Aparati za tačkasto zavarivanje su profesionalni aparati koji se mogu koristiti u najrazličitije svrhe. Ovi aparati predstavljaju najpogodniju opremu za zavarivanje karoserije kada je autolimariju u pitanju. Ne postoji bolji alat odnosno bolja sprava za varenje karoserije od aparata za tačkasto zavarivanje. Veoma kvalitetno se realizuju svi procesi varenja na mestu koje se treba variti upravo uz pomoć ovih aparata. 

Aparati koriste čelik visoke čvrstoće kao prepreku odnosno cilj koji treba zavariti. Elektrosnki modovi za podešavanje dovode do toga da se veoma lako sprovodi proces zavarivanja. Elektronski kontroleri služe da se podešavanja varenja manualnog tipa svedu na minimum. Programiranje varenja se svodi na proste mehaničke radnje što u mnogome olakšava svaki posao. Postoji svakako i automatski deo rada odnosno režim rada gde je dovoljno da korisnik odabere određenu debljinu čelika i veoma se lako može snaći. 

Programiranje vremena varenja kao i potrebne struje koja proizvodi temperaturu obavlja se ručno i vrlo lako. Ovi aparati su veoma laki za korišćenje iako su malo teži samom svojom masom. Svi metalni radovi mogu se variti uz pomoć metode metalnog zavarivanja. Sam uređaj može se nabaviti po nešto većoj ceni u odnosu na uređaje za drugačiji tip varenja ali da li uopšte treba pominjati kolika je njegova funkcija. Dakle cena u odnosu na ono što se dobija u kvalitetu je zapravo veoma niska. 

Na prvi pogled, aparati su pravljeni za prave profesionalce jer svojim dizajnom i upotrebnom vrednošću aludiraju na to. Ipak, uz kvalitetnu obuku ovim aparatom vrlo brzo mogu ovladati i oni koji nemaju mnogo veze sa ovakvom vrstom varenja. Treba svakako voditi računa o pravilnom korišćenju svih elemenata koji čine ovaj uređaj.
spacer
       
spacer