OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

prodato
Avion R/C 1:200 Airbus VICTOR

Avion R/C 1:200 Airbus VICTOR

cena: 2.800,00 din
prodato
Cessna avion na daljinsko upravljanje

Cessna avion na daljinsko upravljanje

cena: 13.699,00 din
spacer
Avioni na daljinsko upravljanje

Šta su avioni? Avioni predstavljaju vazduhoplove, odnosno one naprave koje mogu na osnovu neke pokretačke energije da se kreću po vazduhu-da lete. 

Dakle, avion je vazduhoplov čvrste konstrukcije koji poseduje krila a kreće se uz pomoć motora. Prvi avion u istoriji vazduhoplovstva su osmislila braća Vilbur i Orvil Rajt, koji su prvi uspeli da izvedu let avionom. Popularizacija aviona počinje tek krajem Prvog svetskog rata jer se do tada on smatrao nebezbednim za upotrebu. Što se ratnog vazduhoplovstva tiče, može se reći da je Drugi svetski rat doneo ekspanziju vazduhoplovne industrije te je tako avion postao veoma popularno sredstvo za prevoz ali ne samo to. Avion je postao i veoma moćno oružje za ratovanje. Avioni se danas koriste u ratne odnosno vojne svrha ali naravno i kao civilni vazduhoplovi za prevoz putnika. Ako bi se morale izdvojiti fabrike koje proizvode avione danas svakako dominiraju dve. Reč je  o Erbasu i Boingu. Naravno postoje i Foker, Daglas, ATR, Sab, Cesna i mnoge druge. Pomenute dve se ističu kao fabrike koje su u istoriji prodale najveći broj aviona. Svakako da je čovekova želja da leti veoma velika. Pa setimo se samo mita o Ikaru. Upravo zbog toga deci je veoma zanimljivo da na izvestan način upravljaju nekim letačkim procesom. Igračke koje su replike aviona ne preporučuju se deci mlađoj od tri godine ali će zato oni stariji moći da uživaju dok sa zemlje pilotiraju svojim omiljenim avionom. Za razliku od brodova i automobila koji imaju domet po nekoliko desetina metara, kod aviona je stvar poprilično drugačija. 

Naime, avioni imaju domet i po nekoliko stotina metara pa će upravljanje njima biti prava zanimacija i uživanje ali i veoma ozbiljan i predan zadatak.Avioni ne teže mnogo što im omogućava bezbedniji let, poletaanje i sletanje. Sa ovim avionom mogu se igrati i stariji a veoma je zanimljivo to što su pravljeni od izdržljivih materijala i perfektne su replike postojećih velikih mašina koje ponekad ugledamo na nebu, ali  u glavnom o njima samo čitamo i gledamo na televiziji.
spacer