OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0
akcija
Prskalica motorna leđna DM-14P Villager - proizvod na akciji

Prskalica motorna leđna DM-14P Villager

cena: 26.999,00 din
22.999,00 din
akcija
Ledjna motorna prskalica PM7651H Makita - proizvod na akciji

Ledjna motorna prskalica PM7651H Makita

cena: 96.990,00 din
91.990,00 din
prodato
Prskalica motorna 14 MD AGM

Prskalica motorna 14 MD AGM

cena: 14.500,00 din

Benzinske prskalice

Prskalice benzinske

Motorne prskalice i upotreba raznih vrsta prskalica na našem području

Malina je popularna kod nas jer donosi dobre prihode ali zato ona zahteva tretman prskanja i to zimsko prskanje, jesenja zaštita bakrom i prskanje protiv malinine bube, biljne vaši, malininog cvetojeda i protiv crvenog pauka. Naravno u zavisnosti od površina to se sve radi leđnim ili motornim nošenim prskalicama kapaciteta i do 100 litara. Slično oko tretiranja raspršenim rastvorima važi i za kupinu.

Višnja ili trešnja su takođe zastupljene kod nas a u poslednje vreme masovno se prave zasadi trešnje jer ona može da se plasira u izvoz i voćari dobijaju dobre cene za njih. One se se takođe prskaju radi zimske i jesenje zaštite – bakrom, a kad se uoče monilia, šupljikavost lista, pegavost listova, trešnjina i višnjina muva ili lisne biljne vaši uzima se mptorna prskalica i to atomizer kako bi se blagotvorni rastvor i preparat za biljku dobacio do visokih grana drveta. Takođe za te namene postoje dodaci za leđne prskalice koji su dugački i više od metra i sa kojima voćar može da dosegne do najvišljih grana svojih voćaka. Na našem području i uopšte na našem sajtu najviše prodajemo Villager motorne prskalice koje su svojim kvalitetom zaslužile dobru reputaciju kod voćara. Naravno tu je i odlična cena i prateći servis u nekoliko gradova u Srbiji gde sve kvarove na svojim motornim prskalicama korisnici mogu da otklone. Treba napomenuti da na sajtu www.odigledolokomotive.rs i www.alatiimasine.com  zahtevni kupci mogu da nađu i kvalitetnije ali i skuplje prskalice od Makite i Honde.

Breskva je poznato i rado viđeno voće u našim voćnjacima ali i na našoj trpezi. One se istp prskaju zimi i u jesen bakrom, ali kada se uoči kovrdžavost lista, lisne vaši, moljci, cikade, pepelnica, sušenje grančica, savijači ili trulež ploda agronomi će Vam ukazati koje rastvorima da napunite Vaše leđne i nošene motorne prskalice i krenete u zaštitu Vaših stabala.

Kruška uvek ima dobru cenu na našim pijacama oko 1 euro za kilogram i zato je voćari gaje. Pored toga koristi se u spravljanju kašica za bebe što traži posebnu pažnju oko tretiranja ovog voća raznim hemikalijama.Ona može da strada od biljnih vaši, čadjave krastavosti , rđe, minere, moljaca, kruškine buve, grinja, crvenog voćnog pauka i u poslednje vreme Erwinia amylovora. U tim slučajevima u zavisnosti od bolesti pravi se blagotvorni rastvor i kreće se sa prskalicama u voćnjake da bi se one zaštitile i izlečile ksako bi plodovi ostali lepi, ukusni i neoštećeni. Naravno ne treba i tu zaboraviti redovno zimsko i jesenje prskanje.

Kajsija je jako zahvalno voće u smislu prodaje a posebno naše stare autohtone sorte koje su zaista izdržljive i imaju karakterističu aromu prepoznatljivu kod sladokusaca. Ona se prska u smislu zaštite od precvetavanja, od monilije i biljnih vaši. Takođe kajsiju treba oprskati pred kretanja vegetacije februar-mart i i u jesen bakrom kad opadne 70 – 80 % lišća. Kod nje treba paziti na sušenje grančica koje se javlja ako bude kišnih perioda u vreme i pred cvetanje i koje može ugroziti i celo stablo ako se na vreme ne uoči i isprska.

Šljiva je naše nacionalno i prepoznatljivo voće koje nije teško za održavanje i gde treba voditi računa samo pred kraj branja zbog zakasnelog zrenja za razliku od na primer kajsije koja se ranije obere. Dakle tu ide tretman protiv monilije, biljnih vaši truleža plodova i zaštita od precvetavanja uz redovno prskanje bakrom kao kod ostalih voćaka. Naravno svo ovo važi za velike i guste zasade ali ako su u pitanju 2-3 drveta može se i neki preskočiti ukoliko za to nema preke potrebe.

Jabuka je jedno od naših omiljenih voća ali itekako zahtevno voće u smislu zaštite i izloženosti raznim bolestima.  Nju napadaju smotavci, mineri, crveni pauci, biljne vaši, čađava krastavost i jabučni moljac. Za sve to mora se biti spreman i plus pred berbu jabuke morate oprskati radi zaštite od skladišnih bolesti.

Vinova loza je postala popularna u poslednje vreme i otvorene su brojne vinarije jer smo mi ipak dobra teritorija za vinograde što je i uostalom naša tradicija. Bolesti poput pepelnice, plamenjače, crvene paleži, crvene pegavosti, sive plesni, grožđanog moljca, cikade i grinja su one koje zahtevaju tretman prskanja i vinogradari koriste uglavnom vučene ili nošene motorne prskalice koje vuku između redova velikih zasada vinograda i tako ekonomično vrše zaštiru svog roda. Naravno za manje individualne zasade koriste se klasične leđne ručne prskalice koje se mogu nabaviti na našem sajtu www.odigledolokomotive.rs.  Pored toga a zbog povećanog gajenja grožđa naši kupci sve više naručuju muljače za grožđe renomiranih italijanskih proizvođača koje mogu da se nađu sa funkcijom odvajanja peteljki i bez te funkcije. Uočili smo da se sve više komšije udružuju i zajedno kupe jednu muljaču za grožđe i koriste  je zajedno radi uštede. To je slučaj i sa motornom prskalicom na kolicima kapaciteta 30 litara. Treba napomenuti da zbog cene našim kupcima omogućujemo da muljače i motorne – benzinske prskalice mogu da kupe kod nas i pomoću čekova na nekoliko rata.

Treba napomenuti da su ovo samo neke od stvari i bolesti na koje treba primenjivati agrotehničeke mere i prskanje a da naravno treba uvek konsultovati agronome šta, kada i sa čim treba prskati voće ili vinovu lozu. Takođe iskustveno treba pristupiti odabiru vrste prskalica koje mogu biti, leđne, ručne, benzinske – motorne, vučene ili nošene prskalice većih kapacitea rezrvoara. 

Naše je da obezbedimo izbor za voćare sa manjim zasadima i za one sa velikim zasadima. Takođe je naš zadatak da motorne prskalice imaju dobr odnos cene i kvaliteta i da nudimo robu koja ima obezbeđen servis. Na tržištu su se pojavile neke motorne leđne prskalice iz Mađarske sa nerealno niskim cenama koje bude sumnju i za koje nema obezbeđen zvanični servis. Za takve prskalice po Zakonu o zaštiti potrošača uvoznik je dužan da garantuje kupcu 2 godišnju pisanu garanciju to jest saobraznost i da izda račun što on ne čini i dovodi kupca u zabludu sa niskom cenom. S obzirom da se mi bavimo ozbiljno internet prodajom takve dobavljače ne ulistavamo u ponudu i naše kupce upućujemo na proverene i dokazane proizvode sa kojim mogu ostvariti sva svoja prava. 
To je i slučaj sa motornim testerama gde se nude navodno 5-9 konjskih snaga za 100 eura što je faktički u startu sumnjivo i prosto nemoguće jer takva tastera ima nerealno nisku cenu. Stoga apelujemo na naše kupce da kupuju kod registrovanih trgovaca i na sajtovima koji imaju reputaciju, fiksni telefon kao dokaz da su registrovani u Pošti Srbije a ne preko mobilnih telefona i na običnim oglasima jer se radi o švercovanim proizvodima sumnjivog kvaliteta i bez garancije. 

Takođe prskalica ili testera mora imati zvanični račun o obavljenoj transakciji jer se jedino tako stiče pravo na eventualnu reklamaciju. Takođe apelujemo na naše kupce da se snabdu motornim prskalicama na raznim akcijama u predsezoni ili na izmaku sezone kada cene mogu da budu dosta niže.