OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

spacer
Benzinski rezači betona

O rezačima betona smo govorili kada smo pričali o pojedinim alatima iz grupe električnih alata. Može se reći da se većina performansi i uopšte čitava svrha te i dosta osobina može povezati i sa benzinskim alatima. Ipak, osnovna razlika između električnih rezača betona i benzinskih rezača betona, ogleda se upravo u načinu pogona. Dok električni rezači koriste snagu koja se stvara usled korišćenja strujnog toka, benzinski alati kao osnovni pogon koriste motore sa unutrašnjim sagorevanjem. Sve u svemu, kakva god da je podrška, odnosno pogon ovih automobila, nesumnjivo je da je svrha donekle ista. I jedan i drugi alat imaju za zadatak da prave određene rezove u betonu iz najrazličitijih razloga. 

Razlozi za to najčešće su ipak postavljanja instalacija kako električnih tako i vodo instalacija.Veoma lak start motora kod benzinskih rezača uz pomoć easy start sistema omogućuje da ovi alati budu veoma traženi i veoma poželjni. Uz pomoć pomoćne opruge i kombinovanja sa optimizovanim upravljanjem motora smanjuje se otpor kod benzinskog rezača te je njegovo korišćenje vrlo lagano. Zaustavljanje motora se vrši uz pomoć prekidača i to vrlo laganim dodirom. Motor se zajedno sa prekidačem vraća u automatski položaj čime se eliminišu dodatni radovi na popravkama karburatora. Snabdevanje vodom vrši se uz pomoć usisinih filtera i uz pomoć sistema za fino podešavanje. Ovaj sistem omogućuje i dodatnu zaštitu te usisavanje prašine. 

Vertikalni otvori za gorivo su takođe pomaci u odnosu na neke starije modele a služe za lakše sipanje goriva u rezervoar. Prozor koji postoji na ovim uređajima omogućuje lako ispitivanje stanja goriva. 

Ovakav prost indikator uvek će nam nagovestiti još koliko je okvirno moguće raditi sa alatom koji koristi gorivo. Potrošjna goriva je dosta niska a emislija štetnih izduvnih gasova je gotovo svedena na minimum i u okvirima je važećih standarda za zaštitu životne sredine. Benzinski rezači betona predstavjaju izuzetno oruđe za sve vrste rezanja betona, bez obzira na namenu
spacer