OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

prodato
Podmornica na daljinsko upravljanje

Podmornica na daljinsko upravljanje

cena: 3.223,00 din
spacer
Brodovi na daljinsko upravljanje

Brod predstavlja sredstvo za plovljenje koje služi za prevoz putnika ili robe, pa tako razlikujemo putničke od teretnih brodova. Brodovi takođe mogu služiti i za ribolov, za obavljanje posebnih operacija na moru,rekama ili jezerima. Brodovi mogu biti i ledolomci, brodo-svetionici kao i vojni ili policijski vodeni nadzornici. Brod je nešto veći od čamca i često su sličnog izgleda i fizičkih osobina. Pretečom broda smatra se svakako plovno sredstrvo koje danas nazivamo splav. Za razliku od broda, splav je rpavljen u nivou vode i nije imao nekih ojačanja i estetskih realizacija na samom izgledu.

Brodovi se sastoje iz delova koje ljudi poznaju iz svakodnevne terminologije.Najčešće pominjani delovi broda su pramac odnosno prednji deo broda i krma odnosno zadnji deo broda. Veoma se često mogu čuti i izrazi kao što su paluba, jedro, jarbol… Brodovi mogu biti na jedra ili vesla i oni su karakteristični za starije ere brodogradnje dok se pojavom parne mašine pojavljuju parobrodi a kasnije sve više u upotrebi brodovi koji koriste razna druga goriva za pokretanje.

Brodo maketarstvo je veoma popularna disciplina a nešto slično tome jesu i igračke koje osim što ih koriste deca mogu da služe i odraslima za igru. Danas se u fabrikama igračaka proizvode veoma verne replike odnosno reprodukcije brodova za različite namene. Ove igračke omogući će vam da se sa decom zabavite na moru, jezeru ili reci a možete se sa njima igrati i u kućnim bazenima ako ih posedujete. Poneki brodovi pravljeni su od stakloplastike a pokriveni su kvalitetnim drvetom što odaje utisak da imate posla sa pravim umanjenim brodovima. Brodovi su visokog sjaja ojačani sa svih strana i možete se bezbedno igrati sa njima. Brodovi se pokreću uz pomoć predajnika a dometi daljinskih upravljača su i po nekoliko desetina metara pa igra može biti posve zanimljiva.

Kao i nijedan od proizvoda na daljinsko upravljanje ni ovi se brodovi ne preporučuju deci mlađoj od tri godine, mada uz nadzor roditelja, poneka naprednija deca mogu da se igraju sa njima, Sve u svemu, brodovi su prava stvar za zaljubljenike u vodene površine.
spacer