OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
Sve kategorije > Mašine i alati > Pribor za električni alat > Burgije za keramiku i staklo
spacer
spacer
Prikazano 1 - 3 od ukupno 3 pronađenih          
Sortiraj:  po ceni  sort po robnoj marki   sort po kategoriji   sort po nazivu   sort                   
spacer
spacer

Burgije za keramiku i staklo

spacer
spacer
spacer
spacer     spacer

Robna marka: Modeco
Burgija za staklo 5mm Modeco

Burgija za staklo 5mm Modeco

Burgija za staklo 5mm ModecoPrihvat mašine cilindričniZa bušenje materijala: staklo, keramika i dr.P - Cilindrični ...

cena: 248,00 din
Robna marka: BOSCH plavi
Burgija za pločice CYL-9 3 mm Bosch

Burgija za pločice CYL-9 3 mm Bosch

Burgija za pločice CYL-9 3 mm BoschBurgija za pločice CYL-9 Ceramic je standardni izbor za bušenje u pločicama. Moguće je suvo bušenje bez podmazivanja, što rad sa ovom burgijom čini pogodnim i bez napora. Dodatno, ona ima jednostavan di ...

cena: 516,00 din
516,00 din detaljnije Detaljnije
572,00 din detaljnije Detaljnije
572,00 din detaljnije Detaljnije
749,00 din detaljnije Detaljnije
863,00 din detaljnije Detaljnije
980,00 din detaljnije Detaljnije
Robna marka: WOMAX
BURGIJA ZA STAKLO Ø4-10 mm 5 KOM WOMAX

BURGIJA ZA STAKLO Ø4-10 mm 5 KOM WOMAX

BURGIJA ZA STAKLO Ø4-10 mm 5 KOM WOMAXBušenje stakla na ramovima za slike, stakla u kućnim uslovima ili radionicama prilikom pravljenja pojedinih predmeta nije retko pa tako valja imati i adekvatan alat i dodatke. Burgija za staklo od proizvođač ...

cena: 696,00 din
 
Prikazano 1 - 3 od ukupno 3 pronađenih          
Sortiraj:  po ceni  sort po robnoj marki   sort po kategoriji   sort po nazivu   sort  
spacer
spacer
Burgija za staklo

Govorili smo o burgijama na različite načine pa smo tako dotakli sve one teme koje se tiču univerzalnih burgija ali i burgija koje imaju usko specijalizovane zadatke. Neke od takvih burgija su na primer burgije za drvo ili burgije za beton. Sigurno najspecifičnije ali ne u tolikoj meri korišćene burgije jesu burgije za staklo. Verovatno se pitate zbog čega ovakva konstatacija. Pa sigurno je potreba za bušenjem stakla znatno manja nego potreba za bušenjem drveta ili betona. Ipak, staklo se takođe ponekad mora izbušiti a pošto je ono dosta krhko mora se voditi računa kakvim se alatom to radi. 

Da bismo shvatili zbog čega su specifične burgije za bušenje stakla valja se najpre okrenuti tome šta je zapravo staklo. Stalko dakle predstavlja tvrdi materijal koji je veoma često providan i izbrušen a koji je napravljen od silicijuma i raznih baza koje su spojene na visokoj temperaturi. Od gradova koji proizvode staklo kao najpoznatiji se ističe Venecija. Ovaj grad je zapravo grad u kome se pravi najviše predmeta od stakla. Veoma vešti umetnici od stakla prave razne figure. Što se stakla tiče kod nas je kao fabrika stakla bio poznat grad Paraćin sa svojim industrijama. 

Staklo može da bude providno ali je ponekad pravljeno i u raznim bojama što mu daje posebnu draž. Ono sadrži takozvani silicijumski pesak. Staklo je homogena i amorfna materija koja je čvrsta i dosta krta. Biološki je neaktivan materijal. Ono je transparentno. Obično staklo ne propušta svetlo malih dužina. 

Staklo je pronađeno odnosno otkriveno još u trećem milenijumu pre nove ere a pretpostavlja se da je teritorija Egipta u stvari teritorija ne kojoj se staklo nalazi. Staklo se nalazilo u vulkanskim aktivnostima a u prirodi se može  naći i na mestima gde je udario grom. Što se tiče burgija za bušenje stakla valja pomenuti da one imaju takva svojstva da su veoma oštre i izdržljive što omogućuje brzi prolazak i bušenje rupa u staklu koje su precizne i ne ostavljaju posledice po staklo te se rizici od pucanja stakla smanjuju.
spacer
       
spacer