OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

spacer
Čamci i kajaci

(ime potiče od turske reči čam za jelu) je otvoren ili poluzatvoren plovni objekat koritastog oblika, a manjih dimenzija. Može se kretati uz pomoć ljudske snage, vetra ili mehaničke snage. Ponekad se čamcima nazivaju (pogotovo u vojnoj mornarici) brodovi pokriveni palubom, pa i manji brodovi koji se upotrebljavaju za posebne namene, npr. patrolni, torpedni i drugi čamci. Prema vodi u kojoj plove čamci se dele na rečne, jezerske i morske čamce.

Prema vrsti pogona razlikuju se: čamci koji se kreću ljudskom snagom (vesla, lopatice ili motke), čamci na jedra, čamci s mehaničkim pogonom. Prema upotrebi dele se na: čamce vojne mornarice, čamce na trgovačkim brodovima, lučke čamce, ribarske čamce, sportske čamce, čamce za obalno spašavanje, brze trkačke čamce. 

Precizni kriterijum za razlikovanje čamca od broda ne postoji, ali po pravilu čamci mogu biti deo broda, dok brod ne može biti deo čamca. Naručite čamac na našem sajtu i uživajte na moru ili reci.

Na našem sajtu možete pronaći veliki broj čamaca i kajaka na naduvavanje Intexpo najpovoljnijim cenama koji Vam mogu poslužiti za pecanje ili rekreativno veslanje u moru ili jezerima. U zavisnosti od veličine i fabričke deklaracije ova plovila mogu biti za jednu ili veći broj osoba. Takođe neki mogu imati mogućnost postavljanja motora, a neki manji čamci mogu ploviti samo pomoću vesla. Kod gumenih čamaca bitan je kvalitet materijala i mi nudimo proverene proizvođače koji su se dokazali u izradi čamaca. Obratite pažnju pri kupovini i na nosivost što je veoma bitno da ne bi ste preopteretili čamce. Bez obzira na vremenske uslove ili vodu na kojoj plovite čamcima ili kajakom toplo preporučujemo radi Vaše sigurnosti i sigurnosti ostalih putnika u čamcu da svako ima prsluk ili pojas koji služi u slučaju nužde. 

Morate priznati da nema ničeg lepšeg nego da se otisnete od obale i zaveslate ka pučini. Pogled ka horizontu budi najtananije emocije i svaki odmor pretvara u nezaboravnu avanturu. Mi nudimo čamce od proverenih proizvođača koji svojim kvalitetom i cenom odskaču od drugih. Kupovina je laka možete sami poručiti preko sajta i platiti čamac ili kajak sa uslugom kurirske službe i čekati da Vam donesu paket ili pozvati telefonom izdiktirati adresu i ime i prezime na koje će glasiti račun i platiti plovilo pouzećem. 

spacer