OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
spacer

Detektori pokreta

Imate stvari od vrednosti koje čuvate u kući. U magacinu vam se nalazi nebrojeno bitnih predmeta koje biste želeli da zaštitite od mogućih provalnika. Potrebno vam je da na bilo koji način date do znanja okolini da na mestu gde su vam vredni predmeti nešto nije u redu. Zaštitite sebe i vašu imovinu uz pomoć detektora za pokrete.

Kako se najbolje zaštiti od provalnika nikada nije jasno definisano. Ipak, ukoliko ste u velikim nedoumicama najbolje rešenje je detektor za pokrete. Postoje različiti modeli detektora sa posve različitim karakteristikama.Signalizatori ulaza uglavnom se postavljaju iznad vrata i obezbeđuju čitavu prostoriju. Aktiviraju se onda kada se podese, što znači da samo ukoliko želite da signalizator reaguje on će to i učiniti. Ukoliko ste vi u njegovom okruženju i on je isključen neće se dogoditi da zapišti. Ipak ako želite da negde bezbedno prenoćite ili alarmirate okolinu kada niste u blizini na vama je samo da ga aktivirate.

Ovakvi detektori omogućuju da ,kada se bilo ko približi u polje senzora, koji često aktiviraju telesna toplota ili svetlost  on iz sve siline pišti. Zvučna signalizacija obavlja se uz pomoć ding-dong sistema zvonjenja koji je dovoljno jak da alarmira komšiluk ili vas same ukoliko ste u blizini.
Postoje raznovrsni detektori koji mogu da reaguju na različitim daljinama od nekolioko desetina centimetara pa sve do čak i nekoliko stotina metara.

Na vama je takođe i to koliko glasno želite da naštimujete uređaj jer postoje određeni sistemi koji regulišu glasnoću samog uređaja. Napajanje ovakvih uređaja vrši se uglavnom uz pomoć manjih akumulatora ili baterija.  Zaštitite se na efikasan način vrlo lako i jednostavno. Kada je reč o samom postavljanju ovih aparata stvar se čini još prostijom. Dovoljno je samo da na određeno mesto postavite aparat sa samolepivom osnovom, ili ga na prost način ušrafite u zid.

spacer