OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0
novo
Plutača Frozen 83x45cm

Plutača Frozen 83x45cm

cena: 1.727,00 din
novo
Plutača Marvela 83x45cm

Plutača Marvela 83x45cm

cena: 1.727,00 din
prodato
Šlauf majmun za vodu INTEX

Šlauf majmun za vodu INTEX

cena: 198,00 din
prodato
Dušek za vodu 86190

Dušek za vodu 86190

cena: 442,00 din
prodato
Šlauf krokodil za vodu INTEX

Šlauf krokodil za vodu INTEX

cena: 499,00 din

Dušeci i gume za vodu

Gume i dušeci za plažu

Setite se u kišnim danima letnje sezone pa razmišljate o kupanju u moru i lebdenju iznad vode dok posmatrate vedro nebo i sunce. Ili žurite da spakujete stvari za more, jezero ili omiljenu vam reku a nemate dušek za plovidbu. Imate decu koja ne umeju da plivaju ali se ne boje vode, Ili nekoga koga želite da oslobodite straha. U svim trenucima maštanja o moru, odmoru, letovanju ili čak zimovanju na nekim odmaralištima sa vodom padne vam na pamet šlauf ili guma za plivanje, dušek za plivanje ili ručni mišići. Ovi rekviziti za plažu uvek vam učine letovanje nezaboravnim i dok pored vas plutaju čamci vi na svom dušeku za dvoje ležite i posmatrate nebo.

Dušeci za plažu oduvek su bili interesantan rekvizit koji je uvek zadovoljavao turističke  zahteve i menjao se kroz vreme. Nekad je pravljen od čvrstih materijala a sada je lako sklopiv i pravi se od tanke izdržljive gume. Dušeke za plažu možemo naduvati ustima ili pumpom ručnom ili nožnom a izduvavanje se vrši lakim presavijanjem dok sav vazduh ne izadje. Taj dušek možemo sklopiti i ostaviti ga spakovanog do sledećeg povoda. 

Postoje dušeci sa ručkama koji služe da se lakše popnemo na njih dok su na vodi ali i za lakše upravljanje i eventualno postavljanje vesala.

Gume za plivanje imaju sličnu namenu kao dušeci ali se kod njih na okrigloj sredini nalazi rupa kroz koju provlačimo telo ili ruke. Tako lakše savladavamo plivanje ili odmaramo tokom dugačkih plivačkih aktivnosti ako je dubina velika. 

Gume za plažu slične su onim mornarskim gumama za spasavanje samo što su pravljene od drugačijih materijala. U principu namena ovih guma uglavnom je slična. Gumeni dušeci mogu se praviti i kao dušeci za dvoje pa ćete imati utisak kao da vam bračni krevet plovi po vodi.

Na takvim gumenim dušecima ponekad možemo naći i gumeni jastuk koji se iako je spojen sa ostatkom gume, posebno naduvava.

Ovakav proizvod mnogo znači i turistima ali i onima koji su stalno pored vode. Ako su malo čvršći dušeci se mogu koristiti i kao zamena za krevet u suvim uslovima.