OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
Sve kategorije > Mašine i alati > Merni instrumenti i merila > Gas detektori
spacer
spacer
Prikazano 1 - 1 od ukupno 1 pronađenih          
Sortiraj:  po ceni  sort po robnoj marki   sort po kategoriji   sort po nazivu   sort                   
spacer
spacer

Gas detektori

spacer
spacer
spacer
spacer     spacer

prodato
Robna marka: Ridgid
Micro CD-100 detektor gasa Ridgid

Micro CD-100 detektor gasa Ridgid

Micro CD-100 detektor gasa RidgidRIDGID ® mikro CD -100 gas detektor obezbeđuje jednostavno i brzo očitavanje i identifikuje prisustvo zapaljivih gasova. Mikro CD -100 je dizajniran da detektuje metan, propan, butan, etanol, amonijak, vodonik ...

cena: 12.817,00 din
 
Prikazano 1 - 1 od ukupno 1 pronađenih          
Sortiraj:  po ceni  sort po robnoj marki   sort po kategoriji   sort po nazivu   sort  
spacer
spacer
Gas detektori

Ponekad je veoma važno odrediti da li se na nekom području nalazi određeni gas koji može biti štetan po zdravlje ljudi po hortikulturu ili floru i faunu određenog prostora. Da bi se ovakve situacije sprečavale ili barem držale u opsegu normalnog i tolerantnog ponekad je veoma važno imati kvalitetne merne instrumente odnosno uređaje koji će imati za zadatak da detektuju gas i da obezbede zaštitu. 

Da li će gas detektori biti povezani sa nekim sistemom zaštite ili bar alarmiranja to u mnogome zavisi od sistema i strukture ostalih aparata. Ipak, gas detektori imaju prevashodni zadatak da odrede kolika je koncentracija određenog gasa i da o tome obaveste drugi uređaj ili čoveka. Gas detektori obezbeđuju veoma lako i jednostavno ali i brzo očitavanje vrednosti najpre zapaljivih gasova u vazduhu. 

Ovakvi uređaju su veoma važni u mnogim sistemima zaštite pogotovu na mestima na kojima se koncentracija gasova može naglo povećavati. Dizajn mnogih od ovih uređaja je takav da se najpre detektuju nestabilna jedinjenja kao što su metan, propan i butan ali i etanol, amonijak i vodonik. Druge zapaljive gasove takođe mogu da primećuju i emituju. 

Sa podesivom osetljivošću ovakvi uređaji predstavljaju vrlo bitan uređaj jer se gasovi mogu otrkiti u veoma kratkom periodu. Gas detektori su alati koji imaju zadatak da obezbede bezbednost u gasovodnim instalacijama a koriste se za popravku sistema koji ponekad imaju mogućnost curenja gasa. Rukovaoci ovim uređajima imaju veoma podesnu fleksibilnost obaveštavanja pa se uz pomoć vibracija ili zvučnih signala može saznati ima li ili ne štetnih gasova. 

Osetljivost se može podesiti tako da se precizno lociraju gasovi i to pritiskom na određeno dugme. Maksimalna bezbednost koju ovi merni uređaji pružaju korisniku mogu se smatrati i glavnom vrlinom ovih instrumenata. Sigurno je da postoje modeli raznih tipova  pa se tako i ne može govoriti o univerzalnim karakteristikama ali je definitivno ovakav tip uređaja veoma podesan za ispitivanje u nestabilnim gasnim zonama.
spacer
       
spacer