OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0

Igračke za male kuvare

Igračke za male kuvare

Ko se sve od nas kao mali nije uhvatio za parče testa kada majke prave hleb ili pitu i pravio svoje oblike pritom želeći da se i to neugledno parče ispeče zajedno za pogačom. Drugi su u tome videli samo komad neoprezno otkinutog testa dok smo mi videli čitave poslastice najboljih gostionica. E da, a valja pomenuti da se u naše vreme još uvek po kućama i mesilo i da nisu postojale virtualne pekare za spremanje na internetu. Nego, da bismo decu vratili u zdrave vrednosti možda valja i pustiti ih ponekad da svoju znatiželju promovišu u kuhinji. Proizvođači igračaka u današnje vreme žele da na ivestan način izađu u susret deci i to tako što će presresti njihove ideje i izgraditi igračke uz pomoć kojih će deca zdravo odrastati. Takve igračke smo već pominjali kroz setove za male majstore, frizere ili doktore. Jedan od posebnih setova sigurno jeste i set za male kuvare. 

Kuvari su deci najinteresantniji jer svako od male dece voli da se hrani. Spremanje imaginarnih ručkova od blata i peska možda je i nestalo zahvaljujući nekim savremenim tehnologijama, ali to svakako ne znači da se deca mogu ponovo aktivirati. Dečju maštu pokreću igračke. A igračaka nikada više nije bilo nego u današnje vreme. Danas nam proizvođači igračaka nude razne komplete za improvizovane maštalačke kuhinje. Neka dečji ručak zamiriše iz njihovih sobičaka uz pomoć plastičnih igračaka kao što su šporeti. Kuvanje kafe na aparatima za kafu takođe može biti izvanredna delatnost koja će ispuniti dečju maštu. 

Deca često posežu za  kolačima pa će im setovi za pravljenje kolača obezbediti slatko i srećno detinjstvo. Vaga za merenje i toster poneki su od primera pojedinačnih igračaka koje se koriste među decom. Igračke koje imitiraju roštilj omogući će deci da imitiraju i oponašaju piknike starijih te da sa drugarima iz detinjstva u letnjim danima “roštiljaju” u dvorištu.