OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0
prodato
Filter umetak za prečistač AIR30

Filter umetak za prečistač AIR30

cena: 1.150,00 din

Jonizatori i regulatori vlažnosti vazduha

REGULATOR VLAŽNOSTI VAZDUHA

Regulator vlažnosti vazduha koji istovremeno filtrira, vlaži, hladi i distribuira vazduh u prostoriji. Vazduh struji preko mokre površine materijala sa koje isparava voda. Saćasta struktura materijala dobro upija vodu i omogućava veoma veliku dodirnu površinu vode i vazduha. Na taj način se odvija prirodan proces isparavanja vode, bez mogućnosti prezasićenja i bez mogućnosti obrazovanja kapljica koje bi ponela struja vazduha. Za razliku od ostalih metoda ovlaživanja vazduha, kod regulatora vlažnosti vazduha, vazduh preuzima samo molekule vodene pare tokom procesa vlaženja i samim tim ne prenosi u vazduh nikakve mineralne i druge nečistoće iz vode. Regulatori za vlažnost vazduha su vrlo ekonomični u eksploataciji i održavanje je ograničeno na čišćenje i menjanje. Na našem sajtu možete pronaći veliki izbor regulatora za vlažnost vazduha.

Regulator vlažnosti vazduha se priključuje na monofazni napon i ima priključak za dovod i odvod vode, kompaktan je i lako se instalira. Za vlaženje se upotrebljava voda direktno iz vodovodne mreže, bez prethodne obrade. Energija za isparavanje vode se uzima iz okolnog vaduha. Vazduh na izlazu iz regulatora za vlažnost vazduha, je istovremeno ovlažen i ohlađen bez angažovanja spoljnog izvora energije. Ovo je u suštini proces koji je vrlo efikasan, i sa ekstremno niskom potrošnjom električne energije, koja je potrebna samo za pumpanje vazduha. 

Regulator vlažnosti vazduha montiran na zidu prostorije meri relativnu vlažnost vazduha i kontroliše rad ovlaživača tako da se u prostoriji održava traženi nivo vlažnosti. Okvir regulatora za vlažnost vazduha je napravljen od nerđajućeg lima. Ispunjen je specijalnim materijalom koja je postavljena na ulaznom otvoru za vazduh. Vazduh prolazi kroz ovlaženi materijal i pomoću aksijalnog ventilatora. Ispod se nalazi limeno korito koje služi kao rezervoar vode. Voda za vlaženje iz vodovodne mreže prolazi kroz filter za vodu i magnetni ventil. Nivo vode u koritu se reguliše pomoću ventila sa plovkom. Cirkularna pumpa u rezervoaru vode dovodi vodu do razdelnika iznad ispune. Da bi se održala niska koncentarcija minerala u vodi rezervoar, se redovno prazni preko odvodnog ventila koji se automatski otvara i zatvara, i zatim puni čistom vodom. Uređaj ima ugrađenu zaštitu od prelivanja.

Vlažnost i drugi uslovi u stanu su posebno značajni za zdravlje, budući da se u njemu boravi najveći deo dana. U mnogim studijama u svetu i kod nas izneti su podaci koji potvrduju odavno poznatu cinjenicu da je obolevanje i smrtnost veća kod osoba koje žive u uslovima povećane vlažnosti. Poznato je da su na povećanu vlažnost u stanu posebno osetljivi meteoropati, osobe koje na nepovoljne klimatske uslove reaguju promenom raspoloženja, malaksalošću i drugim fizičkim tegobama. Teško je podnose starije osobe i bolesnici sa hroničnim bolestima srca i krvnih sudova, disajnih organa i zglobova, a naročito deca. 

Vlažni stanovi pogoduju nastanku bolesti disajnih organa, tuberkuloze, reumatizma i astme. Dokazano je da vlažni stanovi utiču loše i na psihu. Većina bolesnika obolelih od neuroza, depresije i psihoze živi u vlažnim i nedovoljno osvetljenim stanovima.

Zato je neophodno imati u stanu ili kući regulator vlažnosti vazduha.

Ako niste uspeli da naručite preko websajta, probajte telefonom 018/575-773
Radno vreme: radnim danima od 9-16h, subotom od 9-12h
Email:

Copyright © 2010 OdIgleDoLokomotive.rs ® Sva prava zadržana