OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
Sve kategorije > Stan i kuća > Elektro materijal i oprema > Kablovi za računare > LAN-mrežni kablovi
spacer
spacer
spacer
spacer

LAN-mrežni kablovi

spacer
spacer
spacer
spacer     spacer

Robna marka: HAMA
Mrežni (LAN) Kabl Cat5e patch UTP (10/100/100 Mbp s) Paralelni PC-HUB 5m Hama

Mrežni (LAN) Kabl Cat5e patch UTP (10/100/100 Mbp s) Paralelni PC-HUB 5m Hama

Mrežni (LAN) Patch kabl kategorije Cat5eTransfer 10/100/1000 MbpsRJ 45 konektoriKonektori u standardu EIA/TIA 56813Dužina: 5mBoja: siva ...

cena: 336,00 din
864,00 din detaljnije Detaljnije
1.176,00 din detaljnije Detaljnije
prodato
Robna marka: HAMA
Mrežni (LAN) Kabl Cat5e patch UTP (10/100/1000 Mb ps) Paralelni PC-HUB ALU izolacija 5m Hama

Mrežni (LAN) Kabl Cat5e patch UTP (10/100/1000 Mb ps) Paralelni PC-HUB ALU izolacija 5m Hama

Mrežni (LAN) Patch kabl kategorije Cat5eTransfer 10/100/1000 Mbpsdodatno oklopljen Alu folijomZaštićeni RJ 45 konektoriKonektori u standardu EIA/TIA 56813Dužina: 5mBoja: siva. ...

cena: 660,00 din
prodato
Robna marka: HAMA
Mrežni (LAN) Kabl Cat5e patch UTP (10/100/100 Mbp s) Paralelni PC-HUB 5m pljosnat Hama

Mrežni (LAN) Kabl Cat5e patch UTP (10/100/100 Mbp s) Paralelni PC-HUB 5m pljosnat Hama

Mrežni patch kabl CAT5e, 5m za povezivanje PC/notebook racunara sa internet/network hub/switch-om ili router-om,Pljosnat profil kabla iizuzetno savitljiv, pogodan za postavljanje ispod tepiha, laminata i provlačenje ispod vrata. ...

cena: 710,00 din
 
spacer
spacer
LAN kablovi

Lan ili local area connection predstavlja računarsku mrežu. Računarska mreža je pojam koji se odnosi na računare ali i druge uređaje koji su međusobno povezani kablovima ili bežično. Zbog čega se uopšte umrežavaju i koja je svrha povezivanja? Glavni i osnovni cilj jeste međusobna komunikacija i deljenje podataka. Od kako je internet gotovo pa ovladao svetom ne može se zamisliti konekcija koja se ne zasniva ili barem bazira na umrežavanju. U računarskoj mreži osim računara mogu biti habovi, svičevi i ruteri. Raznorazne su tehnologije koje se koriste za prenos podataka na virtualan način sa jednog mest ana drugo. Osim kablova koriste se radio talasi, mikrotalasni prenos. Veza dva računara koji dele svoje resurse takođe se naziva računarskom mrežom.

LAN mreža predstavlja skup svih računara koji su povezani na jednu mrežu. Uglavnom se pod pojmom LAN mreža podrazumeva takav skup koji objedinjuije računare na malom ili barem relativno malom prostoru. Mreža se može sastojati od dva računara ali može ići i do nekoliko desetina. Periferni uređaji kao što su štampači ili modemi se takođe ubrajaju u pojam definisan kao LAN. Najčešće se LAN umrežavanje praktikuje u domovima ili u kancelarijama kao i u igraonicama ili internet centrima.

LAN ili lokalna mreža koristi posebne kablove kojima se može umrežiti određeni broj kompjutera na jednom manjem prostoru. 

USB to LAN adapter se može koristiti za prenos podataka između dva računara. Ethernet je prvobitno vlasnički sistem umrežavanja. Naime, ovaj način koristio je Kserok. Na osnovu koaksijalnog kabla još od 1983. godine počele su prve asocijacije umrežavanja ovog tipa.
Mrežni odnosno patch kabli se koristi i dalje iako su neke vajrles tehnologije prevazišle ovaj način umrežavanja. 

Transfer kablova može se kretati oko 10/100/1000 Mbps Obično se dešava da su kablovi oklopljeni alu folijom zbog boljeg prenosa informacija. Kablovi su zaštićeni pa nema sumnje da su bezbedni. Pojedini konektori radjeni su u standardu EIA/TIA 56813 Kablovi se izrađuju u različitim bojama i dužinama a cene su poprilično prihvatljive.
spacer
       
spacer