OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
Sve kategorije > Računari i oprema > Licence, programi, software
spacer
spacer
spacer
spacer

Licence, programi, software

spacer
spacer
spacer
spacer     spacer

Robna marka: Qlango
Qlango Premium učenje stranih jezika licenca 1 god

Qlango Premium učenje stranih jezika licenca 1 god

Qlango Premijum učenje stranih jezika licenca 1 godKupon za aktivaciju Qlango aplikacije za Android ili iOS (kupon ćete dobiti na mejl i onda možete da ga unete u sami aplikaciji kod pretplata, unesi kupon)Uključuje sve trenuttne i buduće jezike ...

cena: 999,00 din
Robna marka: Qlango
Qlango Premium učenje stranih jezika licenca trajna

Qlango Premium učenje stranih jezika licenca trajna

Qlango Premijum učenje stranih jezika licenca trajnaKupon za aktivaciju Qlango aplikacije za Android ili iOS (kupon ćete dobiti na mejl i onda možete da ga unete u samoj aplikaciji kod pretplata, unesi kupon)Uključuje sve trenuttne i buduće jezi ...

cena: 1.999,00 din
Robna marka: Cisco
Program Cisco CallManager Express License For Single 7911G IP Phone

Program Cisco CallManager Express License For Single 7911G IP Phone

Licencirani Cisco CallManager Express softver za pojedinačni Cisko 7911G IP telefon.Samo sa licenciranim softverom za Cisko 7911G IP telefon možete ostvariti sve pogodnosti koje on pruža.Cisco CallManager Express poseduje ugrađenu mogućnost odr ...

cena: 17.948,00 din
Robna marka: HP
Program HP MICROSOFT WINDOWS SERVER FOUNDATION 2008 R2 15 CAL

Program HP MICROSOFT WINDOWS SERVER FOUNDATION 2008 R2 15 CAL

Softver MS WS08 Foundation Srv R2 ROK Eng SW je nova verzija operativnog sistema Windows server 2008 namenjena manjim poduzećima uz naglasak na smanjenje izdataka za software.15 CALova uključeno, nije moguće proširenje na veći broj CALova. ...

cena: 31.380,00 din
 
spacer
spacer
Programi

Računarski softver ili samo softver predstavlja u suštini računarski program koji je  napisan tako da bi se lako mogla menjati njegova struktura. Softver naime postoji da bi upravljao hardverom i da bi se hardver uopšte mogao pokrenuti odnosno otelotvoriti.

Termin softver pominje još sada davne 1957. godine John Tukey. Ipak, prvi koji je propisao koncept softvera provukavši ga kroz koncept naučnog rada bio je Alan Turing.
Računarski program ili softverski program u stvari je binarni spisak naredbi napisan u nekom od programskih jezika. Programski jezici služe za pisanje programa u binarnom kodu i to za one računarske platforme za koje je namenjen.

Prograsmki jezik predstavlja formalni jezik za prezentaciju programa. Pomoću njega se čoveku čitljivim tekstom daju instrukcije i opisi podataka koji se kasnije prevode u određenu informaciju. Kako smo već pomenuli softver ne može raditi bez hardvera kao ni hardver bez softvera. Na hardveru se nalazi softver koji se drugačije naziva i operativni sistem. Danas je Windows najkorišćeniji operativni sistem. Najčešće korišćeni su Windows XP, 2007, 2008 i svi Windowsi do 2013.

Softver koji je smešten na hard disku se učitava na RAM memoriju odakle procesoru prosleđuje sve one informacije kje mu korisnik zada.  Kompajler služi da bi binarni kod preveo u mašinski kod.

Na našem sajtu dostupni su licencirani proizvodi i to CIsco Call Manager Expres softver za pojedinačni Cisko 7911GIP telefon.

Takođe je dostupna nova verzija operativnog sistema Windows server 2008 koja je namenjena manjim poduzećima.
Ukoliko se odlučujete za nabavljanje bilo kog programa ili softvera poželjno je da pribavite licencirane programe jer vam oni jedini garantuju sigurnost. Plagijati i piratska izdanja često vas mogu dovesti do problema sa ličnim računarima ali ono što svakako više brine jesu problemi sa zakonom.

Licencirani proizvodi garantuju stabilan rad softvera ili programa i uz njih nećete imati nikakvih problema. Prerezivanje diskova je strogo zabranjeno a postoje i međunarodne zakonske regulative.
spacer
       
spacer