OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0
novo
Makita list testere za aluminijum.180x30x60z - proizvod na akciji

Makita list testere za aluminijum.180x30x60z

cena: 7.547,00 din
6.792,00 din
akcija
List cirkulara HW/CT 250x30, 80FZ/TR METABO - proizvod na akciji

List cirkulara HW/CT 250x30, 80FZ/TR METABO

cena: 8.912,00 din
8.289,00 din
 • List cirkulara HW/CT 305x30, 96FZ/TR METABO rasprodat detaljnije Detaljnije
 • Listovi cirkulara za Aluminijum

  Listovi cirkulara za aluminijum

  Listovi cirkulara za aluminijum su samo jedna od nekoliko kategorija koje se mogu naći kada je u pitanju sečenje metala ili drveta. Aluminijum predstavlja posebnu vrstu metala pa se iz tog razloga prave i posebni cirkulari te i posebni listovi za sečenje ovog materijala. Pošto već okvirno znamo šta su listovi za cirkular i sami cirkulari vredi pomenuti neka svojstva koja ima aluminijum i videti šta je to aluminijum. 

  Aluminijum potiče od latinskog aluminium i oznaka mu je Al. To je metal IIIA grupe. Jedan je od najrasprostranjenijih elemenata koji se javljaju na površini Zemlje. Prvi ga je izolovao i otrkio Fridrih Veler. Kao godina otkrivanja Aluminijuma uzima se 1827. Oksidacioni broj aluminijuma je +3 ali se vrlo retko može javiti i sa brojevima +1 ili +2. Čista aluminijum na vazduhu oksiduje veoma polako. 

  Reaguje i sa ključalom vodom. Primena aluminijuma je veoma široka. Zbog svojih osobina kao što je najpre mala gustina i velika otpornost na koroziju, legure aluminijuma sa bakrom i molibdenom zvane duraluminijum našle su veoma široku primenu i koriste se za proizvodnju mnogih proizvoda. 

  Aluminijum se često koristi za proizvodnju konzervi . Od ove upotrebe aluminijum može čak da ode do toga da je osnovni materijal za izgradnju kosmičkih brodova. Aluminijum se koristi u mnogim proizvodnjama pa ga je često potrebno seći. Da bi se aluminijum sekao koriste se posebni listovi cirkulara za sečenje aluminijuma. Oni su visoko profesionalni i imaju različite uglove sečenja. 

  Veoma je bitno reći i to da listovi imaju ojačano telo pa se kroz aluminijum može prolaziti gotovo glatko i ne praveći nikakve nus proizvode. Veoma je bitna da kvalitet i tvrdoća lista budu na velikom nivou kako bi se aluminijum pouzdano sekao. List ostaje ravan i brzo se hladi dok se sečeni predmeti seku po ravnim ivicama bez zakrivljenja i problema. Anti korozivna zaštita produžava vek trajanja lista koji je i sam po sebi dug.