OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
Sve kategorije > Mašine i alati > Merni instrumenti i merila > Multi funkcionalni kalibratori
spacer
spacer
Prikazano 1 - 2 od ukupno 2 pronađenih          
Sortiraj:  po ceni  sort po robnoj marki   sort po kategoriji   sort po nazivu   sort                   
spacer
spacer

Multi funkcionalni kalibratori

spacer
spacer
spacer
spacer     spacer

Robna marka: MASTECH
Merni multifunkcionalni uređaj MS6300 MASTECH

Merni multifunkcionalni uređaj MS6300 MASTECH

Displej : LCD digitalni displejAutomatski menja opsegData hold funkcijaAvg / mak / min / DIF / ( MAKS - MIN ) fuctionNizak napon baterije indikacijaPozadinsko svetloAUTO / MANUAL Pover Off selekcije .Napajanje : 6F22 ( 9V ) ...

cena: 23.927,00 din
prodato
Robna marka: MASTECH
MILI VOLT/AMPER METAR Mastech MS7221

MILI VOLT/AMPER METAR Mastech MS7221

MILI VOLT/AMPER METAR Mastech MS7221 MS7221 Volt/mA Instrument za merenje. Kalibrator se koristi za merenje ili izlaz od 0 do 24 mA DC strujnog kola i od 0 do 10 V DC. Displej: 88888 znakova Meri strujno kolo sa velikom preciznoš ...

cena: 29.736,00 din
 
Prikazano 1 - 2 od ukupno 2 pronađenih          
Sortiraj:  po ceni  sort po robnoj marki   sort po kategoriji   sort po nazivu   sort  
spacer
spacer
Multifunkcionalni kalibratori

Da bismo počeli izlaganje o ovim uređajima najpre se valja zadržati na referenci koja se nalazi ispred reči kalibrator a koja upućuje na određenu osobinu ovog aparata. Dakle, multifunkcionalnost  predstavlja u stvari osobinu da jedan aparat odnosno uređaj ima višenamensku funkciju. Što se tiče reči kalibrator jasno je da je reč o određenom aparatu koji služi za merenje.

A šta se to meri uz pomoć kalibratora? Kalibrator predstavlja uređaj za merenje ili izlaz strujnog kola i to od 0 do 10 V DC. Kalibrator je dakle uređaj koji na određenim postavkama određuje jačinu električne energije i ispituje da li strujnog kola ima ili ne. Kalibratore odlikuje veliki displej na kome se pojavljuju određene vrednosti a da bi se te vrednosti učitale postoji mogućnost od 88888 znakova, što pokazuje da je opseg ovog uređaja dosta veliki. Funkcionalnost kalibratora ogleda se u mnogome. Ipak, ono što je svakako najsigurnije jeste to što se uz pomoć kalibratora meri strujno kolo i to sa veoma velikom preciznošću. Preciznost se naime ogleda u tome što je mogućnost greške pri merenju svedena na svega 0,015% što se smatra granicama tolerancije. 

Druga bitna svojstva koja poseduje ovaj uređaj jesu i ta što se napon signala sa PLCs odašiljača takođe može meriti upravo uz pomoć ovog aparata. Aparat simulira 24 mA strujno kolo što mu daje veoma bitnu dimenziju kada su u pitanju električarski merni uređaji. Izvor napona kod pojedinih kalibratora je oko 100 mV što je u prevodu 10 V. Možda je upravo i njegova težina ono što mu daje veoma veliku pogodnost jer se može uvek nositi i montirati na strujno kolo. Naime, svega 350 grama omogući će svakom električaru da poseduje ovaj uređaj u bilo kom trenutku. Veličina se kreće takođe u veoma malim dimenzijama. Kako kalibrator radi? Kalibrator pokreću baterije i to baterije od 9V DC što govori da je ovaj uređaj veoma mali potrošač struje.

spacer
       
spacer