OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0
novo
Nož lovački 210mm Levior

Nož lovački 210mm Levior

cena: 1.283,00 din
novo
Gerber nož na rasklapanje 1013969 Fiskars - proizvod na akciji

Gerber nož na rasklapanje 1013969 Fiskars

cena: 2.953,00 din
1.990,00 din

Noževi za kampovanje i prirodu

Postoje tri glavne vrste noževa za kampovanje: noževi sa fiksnim sečivom, noževi na sklapanje i višenamenski alati.

Noževi za kampovanje sa fiksnom oštricom su najtradicionalnija i najtrajnija opcija za kampovanje. Imaju čvrstu, jednodelnu konstrukciju sa oštricom koja se ne preklapa ili uvlači. Ovaj dizajn ih čini čvrstim i pouzdanim za teške zadatke kao što su sečenje drva, sečenje užeta ili priprema hrane. Takođe se lako čiste i održavaju. Međutim, noževi sa fiksnom oštricom imaju tendenciju da budu glomazniji i manje prenosivi od drugih tipova.

S druge strane, sklopivi noževi za kampovanje imaju sečivo koje se sklapa u dršku radi lakšeg skladištenja i nošenja. Lagani su, kompaktni i pogodni za upotrebu za različite zadatke kao što su sečenje, rezbarenje ili mlevenje. Sklopivi noževi imaju mehanizme koji se zaključavaju kada je sečivo otvoreno kako bi ga držali bezbedno na mestu tokom upotrebe, što doprinosi njihovoj bezbednosti i izdržljivosti. Sa druge strane, ovi pokretni delovi mogu da ih učine manje dugotrajnim od drugih opcija, jer je lakše da se prljavština, pesak i druge stvari zaglave u pokretnim delovima. Takođe nisu tako čvrste kao fiksno sečivo za teško sečenje.

Konačno, višenamenski alati su svestrani noževi za kampovanje koji sadrže nekoliko alata u jednom kompaktnom paketu. Obično imaju sečivo noža na sklapanje, zajedno sa kleštima, šrafcigerima, makazama i tonama drugih alata. Višenamenski alati-noževi za kampovanje su idealni za one koji žele da nose razne alate u jednom praktičnom paketu. Međutim, nož na njima obično nije tako velik kao što bi bio na namenskom nožu za kampovanje, a opet im je lakše da se zaprljaju u poređenju sa fiksnim sečivom, što ih čini težim za čišćenje.

Sve u svemu, izbor noža za kampovanje se na kraju svodi na lične preferencije i nameravanu upotrebu. Svaki tip ima svoje prednosti i slabosti, tako da je neophodno razmotriti svoje potrebe i prioritete pre nego što donesete odluku.
Прикажи мање