OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0

Organizatori i navlake za odeću

Organizatori i navlake za odeću

Koliko god zvučalo čudno, mora se priznati da odeća nije samo predmet koji služi za odevanje. Odevanje jeste jedna od njenih glavnih funkcija ali su novi vekovi doveli do toga da se u odeći ogleda čitava struktura onoga ko je nosi. Počevši od individualne pa preko one socijalne. Ovi aspekti gledanja na odeću su možda i zanemarljivi pojedincima, ali postoji dosta ljudi koji po odeći procenjuju čoveka. 

Dakle, shvatamo i situaciju da ne može svako priuštiti novu odeću toliko često. Pa koji se onda logičan zaključak nameće. Recimo da je taj zaključak rečen jednom rečju. Ta reč bi bila urednost. Urednost odeće je mnogo bitnija nego sama odeća. Lepo ispeglana, uredna, čista i sređena odeća uopšte ne mora biti nova da bi o nekome govorila neverbalno na dobar način. Iz tih razloga odeću je često potrebno slagati nameštati i praviti onakvom kakva vama odgovara. 

Iz tih se istih razloga prave i posebne navlake za odeću ili organizatori za odeću. Možda je reč organizator i pomalo preterana kada je u pitanju odeća, ali kako drugačije nazvati predmet koji ima za funkciju da vašu odeću održi čistom i urednom. Organizatori za odeću predstavljaju razne predmete koji imaju funkciju da održe urednost vaše odeće ali kako i sama reč kaže da ih organizuju. Organizacija odeće i obuće je veoma bitna a podrazumeva raspoređivanje odeće po određenim kriterijumima. 

Kriterijumi mogu biti svakojaki. Najčešći kriterijumi jesu godišnja doba i delovi tela. Dakle možemo raspoređivati odeću po tome da li je zimska ili letnja. Organizatori nam pomažu da odeću na taj način razvrstamo. Takođe se mogu odvajati gornji od donjih delova. Pojedini organizatori odeće su idealni za putovanja jer možemo tačno imati uređenu robu posebno određenu za telo ili ekstremitete. Obuća i organizatori za obuću su idealni patent za kampere. Navlake za odeću čuvaju vašu odeću u svim uslovima od moljaca ili bilo kojih insekata, kao i prašine koja se taloži na odeći ne tako često nošenoj.