OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0
akcija
Pegla za spajanje cevi 20-25-32 MSG 63 FE REMS - proizvod na akciji

Pegla za spajanje cevi 20-25-32 MSG 63 FE REMS

cena: 82.250,00 din
65.080,00 din
prodato
Pegla za spajanje cevi GF-825ED

Pegla za spajanje cevi GF-825ED

cena: 2.999,00 din

Pegle za spajanje cevi

Pegle za spajanje cevi

Pegla za spajanje cevi predstavlja uređaj koji najpre služi za ispravljanje neravnina i to prvenstveno veša ali i drugih predmeta i materijala. Pod peglom se dakle, najpre smatraju uređaji koji se koriste u kućnim uslovima a koriste toplotu kao svoje osnovno sredstvo. Nešto ređe, pegle za cevi se koriste za peglanje odnosno ispravljanje kose ili u industriji za otiskivanje nalepnica ili u neke druge svrhe. Posebna vrsta električnog alata, koji se koristi za spajanje cevi različitog karaktera jesu pegle za spajanje cevi. Ovo su zapravo uređaji koji ni nalik nisu peglama za veš koje poznajemo. Peglama se zovu jer takođe koriste visoke temperature kako bi proizvele željeni efekat. Pegle za spajanje cevi se koriste da bi se produžile strukture pravljene od cevi. 

Pegle za cevi ovog tipa imaju kalupe za određene širine cevi. Krajevi cevi postavljaju se u te kalupe a onda se delovanjem temperature i pritiska cevi spajaju jedna za drugu principom presovanja. Ono što je karakteristično za ove pegle jeste najpre njihova funkcionalnost, jer je ponekad moguće spojiti i velike količine cevi. Produžavanje cevi ili prespajanje cevi nikada nije bilo lakše. Električne pegle za spajanje cevi koriste kao izvor energije mrežu koja radi na 230 V. Snaga koja se pritom proizvede a koju postiže grejač iznosi i do osam stotina vati. Pri ovom procesu logično je da se postiži visoke temperature koje su pogodne za odvijanje željenih dejstava. Elem, temperature koje se postižu iznose oko 260 stepeni sa oscilacijama od oko desetak stepeni, što je više nego dovoljno da se postigne željeni cilj. Kalupi koji se na peglama nalaze obično mogu primiti cevi koje u preseku iznose od oko dvadeset do čak šezdeset milimetara. Poželjno je svakako napomenuti i to da se prilikom spajanja u peglama za cevi ne mogu koristiti sve cevi već su one striktno pravljene za PE, PVC i PP-R materijale. 

Pegle za spajanje cevi se isporučuju u metalnom koferu koji može biti odličan za čuvanje kada se pegla ne koristi. Odlične su za kućnu upotrebu ali i za mnoge radionice.