OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0

Slap set mlaznica za vodu 1/2"-3/4" 5422 G.F.

cena: 490,00 din
 • Slap set mlaznica za vodu 3/4" 5423 G.F. rasprodat detaljnije Detaljnije
 • novo
  Fieldmann FZH 9004 ručna baštenska prskalica - proizvod na akciji

  Fieldmann FZH 9004 ručna baštenska prskalica

  cena: 1.105,00 din
  690,00 din

  Pištolji i mlaznice za vodu

  Pištolji i mlaznice za vodu

  Pištolj je najpre naziv za vatreno oružje koje je dizajnirano za ručno korišćenje i to najpre za jednu ruku. Iako se pod trerminom pištolj podrazumeva vatreno oružje ovaj termin služi i da bi označio pojedine predmete koji funkcionišu po istom principu. Naime, sve ono što ima oblik pištolja i funkcioniše na principu oroza koji pokreće mehaničku radnju izbacivanja zove ze kod nas pištolj. Tako se pod terminom pištolj smatra i uređaj koji se koristi na benzinskim stanicama za ulivanje goriva ali i predmeti koji se nadograđuju na crevo i regulišu dotok tečnosti. 

  Zbog čega je ovo važno? Pištolji koji imaju prekidač odnosno oroz važni su u i u baštovanstvu jer pojedine biljke zahtevaju tačno određenu zapreminu vode koju dnevno treba da prime. Uz pomoć ovih pištolja za vodu koji se drugačije mogu nazivati i mlaznicama regulisaće se dotok vode odnosno mlaz koji se nalazi u crevu.

  Pištolji za vodu jedinstveni su predmet ove vrste i nema im ravnih u baštovanstvu. Njihov dizajn je pravljen kako univerzalno da odgovara svakom crevu tako i posebno za pojedinačne vrste creva. Da bi se prilagodio često se koristi takozvani adapter koji može jedan pištolj osposobiti za upotrebu na raznim debljinama creva. Pištolji za  vodu uglavnom podseća na tuš i u zavisnosti od toga kakav mu je izlazni mlaz zavisi i njegov dizajn i njegova namena.

  Ovi proizvodi uglavnom se prave od kombinacije jake plastike i gume sa određenim delovima od metala. Pištolji imaju ugrađene regulatore mlaza a izlazni kanali se kod pojedinih mogu podešavati. Pištolji se veoma lako montiraju na crevo tako da nećete imati nikakvih problema sa osposobljavanjem creva za rad. Proizvode možete naći i u različitim bojama te će se tako uklopiti u izgled čitavog creva što je za estete ponekad važno.

  Telo ovih pištolja često je pravljeno od kvalitetne plastike koja je otporna na udarce i padove. Kod pojedinih pištolja rukohvati su dizajnirani tako da uvek imaju gumu koja je ergonomski oblikovana za ruku pojedinca koji je koristi. Regulatori pritiska mogu da usmeravaju vodu od jakog do najfinijeg mlaza. Pištolji koriste i po nekoliko otvora a protok je oko 20 l p o minuti na 3 bara.