OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

Poštansko sanduče PTT PVC 210x300mm

Poštansko sanduče PTT PVC 210x300mm

cena: 936,00 din
  • Poštansko sanduče PTT PVC 255x370mm Euro rasprodat detaljnije Detaljnije
novo
Sanduče za kapiju PTT Euro

Sanduče za kapiju PTT Euro

cena: 1.630,00 din
spacer
Poštanski sandučići

Vlasnici stanova i kuća u Srbiji od prvog januara obavezni da o sopstvenom trošku nabave nove poštanske sandučiće po standardima EU. Međutim, Zakon o poštanskim uslugama ne predviđa sankcije, ukoliko stanari odbiju da to učine.Prema važećem Zakonu o poštanskim uslugama vlasnici stanova i kuća u Srbiji su, počev od Nove godine, obavezni da o sopstvenom trošku nabave nove poštanske sandučiće po evropskim standardima, ali ako to eventualno odbiju neće moći da budu kažnjeni. 

Ovakva obaveza utvrđena je Tehničkim uslovima za kućne sandučiće, koje je 1. januara donela Republička agencija za poštanske usluge, pozivajući se na Zakon o poštanskim uslugama koji, pored ostalog, vlasnicima zgrada, stanova, kuća i poslovnih objekata nalaže ne samo da postave sandučiće, već i da ih održavaju. Međutim, Zakon u kaznenim odredbama ne predviđa mere za one koji tu obavezu ne poštuju. Pet godina za zamenu sandučića. Na osnovu novih tehničkih uslova, građanima je ostavljen rok od pet godina da sandučiće zamene, dok investitori već od 1. januara imaju obavezu da u novogradnju ugrađuju sandučiće koji su u skladu sa standardima Evropske unije. U prvim izveštajima o obaveznoj zameni sandučića koje su građani propratili lavinom negativnih komentara na Internetu.

Evropska unija ima standarde izrađene na osnovu iskustava svih zemalja članica, a Srbija se kreće u tom pravcu i polako, ali sigurno, treba da koristi iskustva zemalja Evrope, bar kada je poštanski saobraćaj u pitanju.

spacer