OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
spacer
Rasterivači krtica

Kao što smo separatisali komarce iz čitave porodice insekata takoi krtice možemo izdvojiti iz onih životinja koje spadaju pod kategoriju glodari. Dakle krtice su pripadnici glodara odnosno sisara a nalaze se u redu Soricomorpha. Njihova osnovna karakteristika je ta da žive ispod tla i kopaju tunele. Za razliku od štetočina po čoveka kao što su miševi i pacovi, krtice se ne mogu baš nalaziti u podrumima ili ostavama ali često neprijatelj biljkama koje u dvorištima, baštama ili poljima sadite. Krtice imaju cilindrična tela i prekrivene su krznom. Rasprostranjene su u Evropi, Aziji i Severnoj Americi. 

One predstavljaju glodare koji žive pretežno kao samotnjaci i veoma su agresivne jedne prema drugima. Neke vrste dele tunele ali se uglavnom osamljuju. Tolerantne su samo u trenucima kada imaju dovoljno hrane. Nemaju ustaljen bioritam što znači da mogu biti aktivne i danju i noću. Krtice nemaju hibernaciju već delaju i zimi. Evropska krtica čka ume i da uzgaja gliste tako što im odgrize delove tela koji služe za kretanje ali ih ostavi u životu. Krtice mogu biti neprijatelj broj jedan kada je u pitanju hortikultura i jestivo bilje. Zbog toga se one veoma često zaprašuju određenim otrovima, ili se postavljaju zamke za krtice,ali ni to ne pomaže. Idealno rešenje predstavljaju rasterivači za krtice koji funkcionišu na veoma jednostavan način. 

Naime, rasterivači krtica su uređaji koji se koriste bez posebnih instalacija. Funkcija ovih uređaja bazira se na zvuku. Zapravo, zvučnim talasima omogućuje se rasterivanje krtica koje znaju biti jako neprijatne po useve i sve one biljke koje čovek sadi.

Naravno, ovaj rasterivač krtica se može postaviti i u dvorištu u slučaju da sa krticama imate problema u dvorištima kuća. Naglasićemo da kao i kod rasterivača za komarce i ovde zvučni talasi nemaju štetno dejstvo za zdravlje ljudi. Takođe je bitno pomenuti da ne postoje štetne posledice ni po druge životinje pa o svojim kućnim ljubimicima ne morate brinuti kada je reč o štetnosti uređaja. 

Uređaj zna biti efikasan čak na oko 3000 metara kvadratnih ukoliko je konfiguracija terena adekvatna. Dimenzije ovog uređaja su prilično male te ne postoji bojazan od robusnosti i nedinamičnosti proizvoda.
spacer