OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
Sve kategorije > Mašine i alati > Ručni alat > Ručne bušilice
spacer
spacer
Prikazano 1 - 1 od ukupno 1 pronađenih          
Sortiraj:  po ceni  sort po robnoj marki   sort po kategoriji   sort po nazivu   sort                   
spacer
spacer

Ručne bušilice

spacer
spacer
spacer
spacer     spacer

prodato
Bušilica ručna

Bušilica ručna


cena: 1.080,00 din
 
Prikazano 1 - 1 od ukupno 1 pronađenih          
Sortiraj:  po ceni  sort po robnoj marki   sort po kategoriji   sort po nazivu   sort  
spacer
spacer
Ručne bušilice

Ručne bušilice su posebna podkategorija velike kategorije koja se naziva bušilicama. Bušilica predstavlja alat koji služi za bušenje rupa. Rupe mogu biti različitog karaktera pa se samim tim i bušilice prilagođuju. Dešava se da se rupe buše u podu ili zemlji pa se tu korsite veoma velike bušilice. One manje se koriste za bušenje rupa u zidu, betonu ili drvetu. Sve u svemu postoji širok spektar alata koji imaju ugrađenu sekuću alatku odnosno svrdlo koje služ za izradu rupa. 

Bušilice se koriste na najrazličitijim područjima. Ovaj alat sastavni je deo mnogih domaćinstava ali se koristi i u raznim industrijama i granama nauke. Gotovo da se ne može zamisliti domaćinstvo a kamo li neka velika ili mala radionica u kojoj se ne nalazi bušilica. Bušilice se koriste za izrade raznih rupa kao što su rupe u zidovima koje služe za kačenje umetničkih slika. U svakom poslu koristi se bušilica. Kada je potrebno ušrafiti određene ploče od drveta takođe se koristi bušilica. Jedna od posebih kategorija bušilice jeste i ručna bušilica. Za razliku od električnih bušilica koje koriste električnu energiju za pokretanje i okretanje svrdla, ručna bušilica, kako joj kaže i ime, se pokreće uz pomoć manualne snage.

Bušilice prave raznovrsne vrste rupa koje se razlikuju po dubini ili širini. Burgije ili svrdla se mogu menjati pa se tako na jednoj bušilici mogu naći razne burgije koje imaju raznovrsne namene. Bušilice se mogu podeliti na električne bušilice, ručne bušilice i ručne bušilice sa pogonom. Pretpostavlja se da su se prve bušilice pojavile još pre oko 35.000 godina a to je bio najobičniji kameni šiljak koji se okretao među dlanovima i na taj način proizvodio određeni efekat. Glavni napredak su bile bušilice u obliku luka koje su pronađene u dolini Inda ali i u drevnom Egiptu. Ove bušilice su se koristile najpre za paljenje vatre na ognjištima. Bušilice koje danas poznajemo sliže za bušenje rupa u drvetu.
Ručne bušilice su pogodan alata za mnoge domaćinstva i majstorske radnje.
spacer
       
spacer