OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

prodato
Ručni frižider 12V SCM 1025 Sencor

Ručni frižider 12V SCM 1025 Sencor

cena: 8.496,00 din
spacer
Ručni frižideri

Frižideri su veoma bitan uređaj bez kog se gotovo ne može zamisliti nijedno domaćinstvo u savremenom svetu. Naime, pošto su hrana i piće skloni kvarenju kada su izloženi visokim temperaturama još odvajkada su se namirnice morale sklanjati u hladnije prostorije. Vremenom su ljudi shvatili da zatrpana hrana ispod zemlje ima veću sigurnost i više mogućnosti da opstane. Iz takvih primitivnih društava razvili su se prvi oblici civilizacije pa su se improvizacije na tadašnje frižidere pravile ba razne načine. 

Dolaskom struje i dvadesetog veka izmišljeni su i frižideri i hladnjaci na struju, te se tako u domaćinstvima danas koristge frižideri na struju. Postoji posebna vrsta frižidera i njihova funkcija jeste upravo za hlađenje hrane, odnosno održavanje temperature prilikom putovanja, kampovanja ili izleta. Ti posebni frižideri nazivaju se ručnim frižiderima. Zbog čega baš ovo ime? Pa, više je nego očigledno da se frižideri koji se nazivaju ručnim mogu nositi u rukama jer za to imaju predviđene drške. 

Ručni frižideri su malih dimenzija svega nekoliko ili nekoliko desetina litara. Oni funkcionišu tako što se u plastične kutije koje oni zapravo i predstavljaju postavljaju zamrznute patrone leda koje održavaju temperaturu čitave unutrašnjosti frižidera. Za šta se prenosivi ručni frižideri mogu koristiti? Sigurno ste bar jednom pošli na izlet i morali da meso koje ste poneli što pre ispečete kako se be bi pokvarilo. Kao što znamo izleti se najčešće organizju na proleće i leto ređe na jesen, što govori da su spoljnje temperature veće i da je hrane izloženija suncu pa samim tim i kvarenju. Upravo zbog toga postoje ručni frižideri koji vam takođe mogu služiti i kao transportne torbe za namirnice. U njima možete hladiti pivo ili vino. Idealni su za hlađenje sokova pa takođe i voća ili dinja i lubenica. 

Namirnice koje se često nose na izlete moraju biti u svežem stanju pa valja staviti ih u ručni frižider. Ručni frižideri održaće kvalitet mesa ili ribe kao i salata koje u njima nosite.

Ručni frižideri su najčešće od plastike mada se pojedine torbe prave i od nekih platnenih nepromočivih materijala, a mogu se nabaviti u raznim bojama i veličinama.
spacer