OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0

Traka-gurtna za vezivanje 3m/30mm Modeco

cena: 2.368,00 din
 • Traka-gurtna za vezivanje 6m/50mm Modeco 3.714,00 din detaljnije Detaljnije
 • Traka-gurtna za vezivanje 8m/50mm Modeco 4.139,00 din detaljnije Detaljnije
 • Traka-gurtna za vezivanje 10m/50mm Modeco 4.506,00 din detaljnije Detaljnije
 • Traka-gurtna za vezivanje 12m/50mm Modeco 4.828,00 din detaljnije Detaljnije
 • Zatezač univerzalni sa kukama 6m x 50mm LEVIOR

  cena: 2.447,00 din
 • Zatezač univerzalni sa kukama 8m x 50mm LEVIOR 3.294,00 din detaljnije Detaljnije
 • prodato
  Zatezač 18mm,90-180cm Womax

  Zatezač 18mm,90-180cm Womax

  cena: 439,00 din
  prodato
  Mreža za teret 180x130cm WOMAX

  Mreža za teret 180x130cm WOMAX

  cena: 490,00 din

  Trake za zatezanje tereta

  Trake za stezanje tereta -španeri za zatezanje

  Teret predstavlja sve ono što se može staviti na gomilu i na izvestan način svojom težinom napraviti pritisak na određenu površinu. Teretom se u metaforičkom smislu mogu smatrati i razne brige. Opterećenje ili teret predstavljaju uglavnom fizički otelotvorene predmete koji svojim postojanjem i težinom negde stoje uskladišteni ali se sa vremena na vreme treba pozabaviti i njihovim transferom. 

  Teret može biti bukvalno svaki fizički objekat. Teretni kamioni su poznati kao prenosioci tereta. Postoje takođe i teretni vozovi koji za razliku od putnika prenose određene predmete u velikim količinama što se naravno naziva teretom. Reč teret može biti i pozitivne i negativne konotacije. U negativnom smislu pod teretom se smatra sve ono što u neku ruku smeta određenom procesu. Pozitivnba konotacija reči teret se odnosi na sve ono što predstavlja zapakovani prtljag, koji se negde treba preneti ili zapakovani materijal koji se uskladištava. 

  Trake za stezanje tereta ili španeri za zatezanje su trake, kao što i ime kaže, koje se korsite da bi se taj teret mogao čuvati na jednom mestu bez bojazni da će se raspasti ili da će imati određenih problema prilikom transporta ili uskladištavanja. Trake ili konopci za teret su uglavnom elastični konopci i trake koji se koriste da bi na jednom mestu održale velike težine koje teret predstavlja. Trake za zatezanje imaju veoma veliku upotrebnu vrednost kada su u pitanju prenosi ili skladištenja tereta. One se prave od posebnih izdržljivih materijala koji ponekad mogu na jednom mestu držati po nekoliko hiljada kila tako da se ne raspara. Podsećaju donekle, svojom funkcijom na one poštarske kanape koji služe da pakete održe jedinstvenim. 

  Naravno trake su mnogo izdržljivije, veće i gotovo drugačijoj svrsi namenjene. Trake se mogu koristiti u magacinima kada je potrebno ptistiglu robu na paletama održati na jednom mestu. Još idealnija upotreba traka jeste za transport u kamionima ili kombijima, tj kamionetima bez krova na prikolici. One su pogodne za sve vrste transporta u prikolici, za seoske poslove ili poslove prenosa građevisnkog materijala. Trake se mogu koristiti i kao pomagalo pri transportu određenog tereta na krovnim prtljazima koje poneki automobili imaju.