OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

Bluetooth zvučnik BTK-790/SIL KETTZ

Bluetooth zvučnik BTK-790/SIL KETTZ

cena: 1.290,00 din
  • Bluetooth zvučnik BTK-790/BLUE KETTZ 1.290,00 din detaljnije Detaljnije
Zvučnici SP-U115 USB powered 1.5W White GENIUS

Zvučnici SP-U115 USB powered 1.5W White GENIUS

cena: 1.300,00 din
  • Zvučnici SP-U115 USB powered 1.5W Black GENIUS 1.300,00 din detaljnije Detaljnije
  • Zvučnici SP-U115 USB powered 1.5W Blue GENIUS 1.300,00 din detaljnije Detaljnije
  • Zvučnici SP-U115 USB powered 1.5W Red GENIUS rasprodat detaljnije Detaljnije
Bluetooth zvučnik EP115K ESPERANZA

Bluetooth zvučnik EP115K ESPERANZA

cena: 1.300,00 din
  • Bluetooth zvučnik EP115B ESPERANZA 1.300,00 din detaljnije Detaljnije
  • Bluetooth zvučnik EP115C ESPERANZA 1.300,00 din detaljnije Detaljnije
  • Bluetooth zvučnik EP115W ESPERANZA 1.300,00 din detaljnije Detaljnije
spacer
ZVUČNICI 2.1

Smučilo vam se šuštanje i loš zvuk vaših zvučnika? Planirate da kupite zvučnike! Ne znate za koje zvučnike da se odlučite? Mi ćemo vam pomoći! Odaberite zvučnike 2.1! Krenite u kupovinu bez straha, jer su danas kompjuterski zvučnici 2.1 mnogo više od običnih kutijica koje reprodukuju zvuk sa igrica. Na našem sajtu možete pronaći veliki izbor kvalitetnih zvučnika, koji će vam reprodukovati savršen zvuk! Zvučnici 2.1 imaju savršen dizajn i perfektnu reprodukciju zvuka. Na vama je da odaberete vaše omiljene zvučnike 2.1, a na nama je da vam ih isporučimo u što kraćem roku! 

Dobar zvuk podrazumeva da su kvalitetno pokrivene sve frekvencije zvučne slike, od niskih pa do visokih. Da biste to postigli, idealno je da koristite zvučnike različitih veličina, male za visoke tonove, a veći za basove. Sistemi zvučnika, dakle sateliti i bas, danas su svima dostupni. Recimo sistem 2.1, podrazumeva dva satelita, viskotonca i jedan vufer, koji emituje basove. Ovaj sistem se izuzetno pokazao. Čak i najbolji zvučnici pogrešno postavljeni u sobi neće emitovati dobar zvuk. 

Najbitnija stvar kod saraund sistema je njihov položaj, što korisnici često zanemaruju. Recimo, ako se vaš radni sto nalazi u uglu sobe, teško da ćete da uspete da postavite zvučnike onako kako bi trebalo. Najbolje bi bilo da vam je sto na sredini zida. Zatim postavite zvučnike potpuno simetrično na jednakoj udaljenosti od mesta na kome sedite. Vufer bi trebalo da se spusti dole, negde na sredini između viskotonaca, koji bi trebalo da budu u visini vaše glave dok sedite za računaromImprovizacija čini čuda, pa se za podizanje zvučnika mogu iskoristiti stalci za CD koje već imate na stolu ili neki slični objekti koje imate na svojoj radnoj površini. Za zadnje zvučnike je ipak potrebno da imate prave stalke ili da ih stavite na police na zidovima. Osim na ove načine neke modele je moguće ugraditi direktno u zid, ali je takvih modela ipak mnogo manje od onih samostojećih. Smeštaj vufera je najmanje bitan jer vufer proizvodi zvuke niske frekvencije, basove, čiji smer teško može da se definiše pa na njega ne utiče pomeranje od centra slušanja. 

Osim razmeštaja oko mesta na kojem sedite obratite pažnju da zvučnici ne budu uz sam zid već ih odmaknite na barem desetak centimetara ukoliko je ikako moguće, jer ćete tako dobiti manje odbijanja zvuka od zidova a samim tim i čistiji zvuk. Računarski ili multimedijalni zvučnici su opremljeni sa muškim priključkom koji se uključuje na zvučnu karticu. Računarski zvučnici su obični pojednostavljeni stereo sistemi bez radia i ostalih integrisanih dodataka. Postoji mnogo različitih zvučnika, od najobičnijih stereo zvučnika pa sve do 7.1 surround sistema sa naprednim opcijama.

Tri zvučnika čine sistem zvučnika 2.1, svaki od njih predstavlja jedan poseban zvučni kanal, jedan zvučnik zadužen je za bas, dok su druga dva zvučnika zadužena za tonove visoke frenkvencije. Ovakav sistem zvučnika savršen je za slušanje muzike, jer reprodukuju i najmanje tonove.

Kompjuterski zvučnici

Kompjuterski zvučnici još jedna su od kategorija zvučnika koji se koirste često i gotovo su predmet koji svakodnevno srećemo u životu savremenog čoveka.
Kompjuterski zvučnici ili multimedijalni zvučnici takođe se još nazivaju i eksterni zvučnici za računar. Ekstremni zbog toga što pojedini modeli personalnih računara imaju integrisane zvučnike. Ovakvi zvučnici za razliku od zvučnih kutija ili auto zvučnika često imaju znatno manju snagu i u sebi integrisan regulator jačine tona. Veliki broj zvučnika do nedavno je koristio RCA konektor za ulaz u kompjuter. Razvoj USB tehnike omogućio je da se većina ulaznih uređaja za računar sada mogu spojiti na USB portu pa se zbog toga i sama kućišta proizvode sa većim brojem USB ulaza.
USB zvučnici se napajaju na 5 volti i na 500 mili ampera. Oni obezbeđuju 2,5 W izlazne snage. Računarski zvučnici imaju gotovo dvadesetpetogodišnju istoriju a uvedeni su 1990. Altec Lansing pominje se kao promoter zvučnika za kompjuter.
Što se cene i kvaliteta tiče, logično je da varira jer postojke razni proizvođači koji se priklanjaju potražnji. POtražnja se kreće od najjednostavnijih zvučnika do onih praćenih vuferima i sa jačom snagom.
Oni zvučnici koji se dobijaju uz sam kompjuter često u paketu bivaju mali i često ne ispunjavaju zahteve potrošača pa se mnogi često odlučuju za pravljenje sopstvene konfiguracije ili naknadnu kupovinu zvučnika.
Neki kompjuterski ekrani, zapravo monitori imaju u osnovi ugrađene zvučnike dok se kod laptop računara oni gotovo podrazumevaju. 
Ovi ugrađeni zvučnici ipak su znatno slabog kvaliteta zvuka pa se korisnici odlučuju za popravljanje stanja kupovinom novih uređaja za zvuk.
Obezbedite kvalitetne zvučnike za vaš dom ili kancelariju i uživajte uz zvuke prijatne muzike dok radite na računaru. Samo je na vama koliko želite da uložite u zvučnike ali uvek imajte na umu da kvalitet zvuka igra bitnu ulogu za vaše raspoloženje i radnu energiju.

Zvučnici su često prilagodljivi i za neke druge uređaje pa ih ne morate koristiti samo uz računar već možete i uz MP3 plejer ili MP4 plejer kada ste na nekom izletu ili hotelskoj sobi a izvor struje vam nije daleko.
spacer