OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
Sve kategorije > Mašine i alati > Ručni alat > Alat za savijanje cevi
spacer
spacer
21 - 24 od 24 prethodna strana  1  2        
Sortiraj:  po ceni  sort po nazivu   sort                   
spacer
spacer

Alat za savijanje cevi

spacer
spacer
spacer
spacer     spacer

prodato
Robna marka: WOMAX
Savijač cevi 8-10-12mm  WOMAX

Savijač cevi 8-10-12mm WOMAX

Jednostavan i dobar alat za savijanje cevi.8-10-12 mm - Gumena drška ...

cena: 1.074,00 din
prodato
Robna marka: WOMAX
Set za savijanje cevi u koferu Womax

Set za savijanje cevi u koferu Womax

1 savijač - Gumena drška - Plastični kofer ...

cena: 3.017,00 din
prodato
Robna marka: Ega Master
Savijač cevi ručni 15mm  Ega Master

Savijač cevi ručni 15mm Ega Master


cena: 5.161,00 din
prodato
Robna marka: KS Tools
Set alata za savijanje cevi 10-22mm, 9 kom. KS TOOLS

Set alata za savijanje cevi 10-22mm, 9 kom. KS TOOLS

Set alata za savijanje cevi 10-22mm, 9 kom. KS TOOLS.Radijus savijanja 90 °. Jednostavna promena uglova savijanja. Od specijalnog čelika • U plastičnoj kutiji. ...

cena: 37.452,00 din
 
21 - 24 od 24 prethodna strana  1  2        
Sortiraj:  po ceni  sort po nazivu   sort  
spacer
spacer
Savijač cevi

Kada govorimo o savijaču cevi možda najpre treba imati na umu šta su zapravo cevi. Cevi su predmeti okruglog preseka, iduženi i šuplji sa otvorima na oba kraja. Cevi mogu služiti u najrazličitije svrhe. Cevi se često koriste za  prenošenje određenih materija i to često u gasovitom ili tečnom stanju. 

Mogu prenositi i materiju u čvrstom stanju kao što je npr, pesak. Cevi se mogu praviti od raznih materijala a često je to metal, plastika ili beton. Cevi mogu da imaju razne funkcije pa samim tim i razne dimenzije. Dužine i širine cevi razlikuju su po nameni. One cevi koje su manje i mogu se nazvati ručnim cevima odnosno cevi koje se koriste u određenim kućnim poslovima ponekad moraju biti savijene da bi se lakše uklopile jedne u druge. 

Za savijanje cevi iz bilo kojih razloga koriste se praktični alati koji se nazivaju savijačima cevi. Savijači cevi mogu biti pravljeni od raznih matrerijala a može ih pokretači ručna ili neka druga sila. Praktični savijači cevi mogu biti jednoručni ili hidraulični. Postoje svakako i električni savijači cevi. Jedan od savijača cevi jeste jednoručni i njega karakteriše brz rad. On koristi multifunkcijsku polugu tj ručku za brz radni i povratni hod.  

Svi savijači cevi mogu da se grupišu i na osnovu toga koji se od savijača koristi za određene vrste cevi  a koji se može smatrati univerzalnim . Uglavnom su mnogi od savijača univerzalni a razlikuje ih težina. Težine savijača nisu velike i bez obzira na svoju veličinu savijači mogu da saviju i najčvršće cevi. 

Čvrstoća savijača omogućuje veoma lagano savijanje raznih vrsta cevi. Pogonski mehanizam obezbeđuje kvalitetno radno područje. Savijači cevi moge se koristti u najrazličitijim područjima rada kao što su vodoinstalacije ili bilo koja vrsta električarskih poslova gde je potrebno obezbediti kvalitetne cevi za prenos određenih materija.  

Savijači cevi služe najpre za savijanje onih metalnih čvrstih cevi koje se mogu saviti bez lomljenja tako da se ne preporučuju za svaku cev, jer kao što smo napomenuli postoje raznonamenske cevi.
spacer
       
spacer