OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

akcija
Mašina za spiralno koričenje CombBind C100 GBC - proizvod na akciji

Mašina za spiralno koričenje CombBind C100 GBC

cena: 7.822,00 din
6.990,00 din
akcija
Mašina za termo koričenje  HELIOS 30 FELLOWES - proizvod na akciji

Mašina za termo koričenje HELIOS 30 FELLOWES

cena: 19.356,00 din
18.390,00 din
akcija
Mašina za termo koričenje  HELIOS 60 FELLOWES - proizvod na akciji

Mašina za termo koričenje HELIOS 60 FELLOWES

cena: 24.990,00 din
23.390,00 din
spacer
Aparati za koričenje

Bavite se naučnim radom? Često ste za kompjuterom i pišete seminarske ili diplomske radove? Bavite se bilo kojom vrstom štampanja pisanog rada ili štampanjem arhitektonskih projekata? Na kraju krajeva, držite štampariju? Ovo je u svakom slučaju idealno mesto za vas. Sve vrste aparata za koričenje počev od onih za kućnu upotrebu do onih najprofesionalnijih možete naći upravo ovde. Ako želite da nemate problem sa stalnim ređanjem papira u fascikle pritom obeležavajući strane ili gužvajući papire tako da ih morate ponovo štampati onda je ovakav način čuvanja dokumenata idealno za vas.

Šta je koričenje? Koričenje predstavlja stavljanje papira sa podacima u neke od korica. Osim toga koričenje podrazumeva i nešto što je nalik knjigovestvu. Dakle, koričenje može biti meko i tvrdo. To zapravo znači da postoji mek i tvrdi povez. Mek povez je praktičniji za seminarske radove i eseje koji služe kao prilozi na fakultetima ili u srednjim školama. Tvrde korice koje imaju lanenu strukturu su pogodne za koričenje neizdatih knjiga ili rukopisa, zatim za naučne radove kao što su diplomski rad ili doktorske disertacije. Ovakve korice mogu biti u najrazličitijim bojama. 

Mašine za koričenje su kompaktne i mogu se koristiti u domaćinstvima ali i u kancelarijama gde postoje dokumenti koji nisu svrstani a zauzimaju mnogo prostora i u celoj zbrci se ponekad i izgube. Ručice na ovim uređajima omogućuju da se papir probuši odnosno izumba. Kvalitetni aparati mogu da probuše i po nekoliko desetina listova od jednom. Koričenje takođe zavisi od kvaliteta aparata pa neki aparati mogu koričiti velike rukopise a neki su pravljeni samo za one manje. Pojedino koričenje može se vršiti uz pomoć spirale gde se na naslovnoj strani postavlja i zaštitna folija od meke plastike.

Odlučite se za svojh aparat za koričenje u zavisnosti od toga kojim se poslom bavite i za koje vam je namene aparat. Poneki aparati idealni su za fotokopirnice i štamparije dok se drugi mogu koristiti za interne potrebe kancelarija, škola ili fakulteta.
spacer