OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

prodato
Bluetooth slušalica BT-W29  OMNITEL

Bluetooth slušalica BT-W29 OMNITEL

cena: 1.256,00 din
prodato
Bluetooth slušalica T9  Bluedio

Bluetooth slušalica T9 Bluedio

cena: 1.560,00 din
prodato
Bluetooth slušalica  SE289

Bluetooth slušalica SE289

cena: 1.680,00 din
prodato
Bluetooth slušalica  A19

Bluetooth slušalica A19

cena: 1.680,00 din
prodato
Multimedijalne BT slušalice 5u1 SAL

Multimedijalne BT slušalice 5u1 SAL

cena: 1.890,00 din
spacer
Bluetooth slušalice sa mikrofonom

Slušalice su  svi oni mali aparati koji se koriste kao individualna zamena za zvučnike i svrha im je da se korisnik izoluje od okoline tako što će emitovani zvuk moći da čuje samo on. To je jedan par malih zvučnika a ponekad može biti i samo jedan zvučnik. One se povezuju na zvučni izvor kao što su pojačalo, računar, CD uređaj, walkman, mobilni telefon.

Postoje mnoge funkcije i namene slušalica ali se uglavnom sve svodi na isti princip funkcionisanja. U zavisnosti od toga da li se koristi jedna ili dve slušalice možemo ih podeliti na mono slušalice i slušalice za oba uva. Mono slušalice su podesne za vožnju automobila jer je jedno uvo uvek slobodno i može čuti i signale koji ne dopiru iz uređaja što doprinosi boljoj koncentraciji vozača. Ovakve slušalice se koriste i kod umrežavanja vojske, policije ili velikih obezbeđenja zbog lakše komunikacije. Mono slušalice koriste i lična obezbeđenja radi lakše međusobne komunikacije i komunikacije sa štićenim licem.

Mono slušalice su pogodne i za mobilne telefone jer ovaj telefon nema dva audio kanala pa se zvuk prenosi kao mono. Svi oni uređaji koji imaju stereo izlaz zvuka koriste kao najbolje upravo slušalice za dva uva jer one vernije prenose stereo zvuk.

Danas slušalica ima u najrazličitijim oblicima i bojama a od toga da li se sa uređajem povezuju uz pomoć kabla ili nekog drugog konektora zavisi i da li će se zvati bežičnim ili kablovskim slušalicama.

Sve je češća upotreba, u današnje vreme, onih slušalica koje se povezuju bežično, jer omogućuju lakše funkcionisanje u prostoru i ne smetaju prilikom trčanja, vožnje, hodanja, okretanja glavom.

Bluetooth tehnologija jedna je od najpoznatijih bežičnih i na njoj se zasniva funkcionisanje bluetooth slušalica. Baterija ovih slušalica može izdržati i do deset sati neprestanog pričanja a u stand by opciji mogu raditi i do deset dana. Baterije su naravno punjive pa se lako obnavlja energija u slušalici.
Bluetooth slušalice su najbolje za vožnju jer se lako povezuju sa ostalim uređajima. 

Takozvane “bubice” koje se koriste za špijunažu ili čak i na fakultetima, rade na istovetnom principu.
spacer